Wpis z mikrobloga

Problemy pierwszego świata w 2025 roku, które nawet największym futurystom nie przyśniły się 10 lat temu – sprawa polega na oburzeniu pewnej części graczy na wymyślonego stwora w grze dla dorosłych Dragon Age: Vanguard, chyba określanego mianem succuba, bo jest transgender i używa zaimków they/them.

Można sobie życzyć, żeby świat zajmował się tylko takimi problemami, ponieważ nie istnieje śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu, aby wyprodukować nowego iPhona. Niestety te problemy występują równolegle z takimi abstrakcyjnymi sporami jak zaimki w grach.

#gry #dragonage #woke #lgbt #4konseryw #heheszki
qwerty7 - Problemy pierwszego świata w 2025 roku, które nawet największym futurystom ...

źródło: da

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

żeby świat zajmował się tylko takimi problemami, ponieważ nie istnieje śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu

@qwerty7: w dobrych grach właśnie na takich tematach sie opierają dialogi i fabula a nie na zaimkach sukuba, chyba kogoś pogrzało że self insert jakiejś lewaczki będący NPC w grze będzie mnie pouczał o zaimkach
  • Odpowiedz
@qwerty7 hipokryzja u Ciebie się ujawnia - zamiast zająć się takimi problemami jak śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu, aby wyprodukować Iphone to tworzysz dyskusje na temat zamieszania światopoglądowego wokół gry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qwerty7: ludzie nie mają spiny o jakieś homo niewiadomo. Ludzie mają spinę o to, że zamiast robić dobrą grę i nie wiem poświęcić czas i zasoby na tworzeniu dobrych mechanik, questów, fabuły, grafiki, postaci, to oni skupiają się na wrzucaniu ideologi. Gra zamiast bawić ma nas indoktrynować. To tak jakby ktoś chciał zrobić Assasins Creed na bliskim wschodzie ale zamiast fajnej gry byśmy mieli instrukcje jak wielbić Allaha.
  • Odpowiedz
chyba określanego mianem succuba

@qwerty7: Grałeś w jakiekolwiek Dragon Age?
Ta rasa to Qunari, niezwykle silne, bezwzględne stworzenia, niektóre potrafią się posługiwać magią, oraz mają sztywny kodeks moralny.
W drugiej części jeden z nich, Arishok, pełni funkcje główną w fabule i jest świetnie napisaną i poprowadzoną postacią.
W Dragon Age np. zawsze były związki homoseksualne, w Cyberpunku byłem męskim V i byłem w związku z Kerrym.
2 minutowy wykład o
Hambercios - >chyba określanego mianem succuba

@qwerty7: Grałeś w jakiekolwiek Drago...

źródło: obraz_2024-10-31_150407822

Pobierz
  • Odpowiedz
@qwerty7: W Dragon Age zarówno występują demony porządania (sukkuby), oraz Qunari. To co jest na screenie to Qunari i są oni jednym z wielu ras w DA. Robisz fikołki pod tezę i pokazujesz przy tym, że w żadną grę z serii nie grałeś, bo inaczej byś takiej pomyłki nie popełnił. Może baw się w aktywizm w swojej piaskownicy i razem z kolegami nie psuj zabawy w piaskownicy graczy?
  • Odpowiedz
@qwerty7 ale jakie problemy? Nikt problemu nie ma, po prostu nam się to nie podoba, więc nie wydamy swoich pieniędzy na dragon Age tylko na inne gry.

Chyba tylko producent ma problem, że nie lubimy tego, co robią :p
  • Odpowiedz