Wpis z mikrobloga

Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.

Od ponad 3 lat rozmawiamy na tym tagu o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: polecasz rzeczy które udało Ci się wprowadzić do swojego życia z tytułowego pytania a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje w komentarzach rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Podziel się swoimi pomysłami w komentarzu i obserwuj tag #mirekmasterclass który zrzesza już ponad 5200 osób.

Dzisiaj moje odkrycie z ostatnich miesięcy a zakupu dokonałem oczywiście z Waszego polecenia:
Air Fryer – Wiem, że wielu z Was używa już od dłuższego czasu ale w moje ręce wpadł jednak dopiero w ostatnich miesiącach i trudno zliczyć mi zalety korzystania z tego urządzenia. „Mini-piekarnik z mega termoobiegiem” pozwoli nie tylko przyrządzić jedzenie zużywając dużo mniej energii niż zwykły piekarnik ale faktycznie jedzenie z niego po prostu smakuje lepiej. Dodatkowo jeżeli do tej pory mieliście w zwyczaju smażyć coś na patelni a da się to przyrządzić w air fryerze to i Wasze zdrowie podziękuje Wam w długim terminie za beztłuszczowe przygotowywanie posiłków. Urządzenie jest naprawdę wszechstronne a przez to, że zajmuje stosunkowo mało miejsca na kuchennym blacie to po prostu chce się z tego korzystać (reguła dostępności). Dodatkowo w porównaniu do tradycyjnego smażenia, używanie air fryera generuje mniej intensywnych zapachów. Podsumowując jest szybko, taniej, zdrowiej i wiele potraw smakuje lepiej. Ceny urządzenia różnią się w zależności od modelu a więc i Waszych preferencji natomiast nie są to drogie urządzenia zwłaszcza uwzględniając pozytywy wynikające z takiego zakupu.

Jeżeli ten format Ci się podoba lub czerpiesz z niego wartość dodaną to zostaw plusa, aby widzieć kolejne wpisy z tej serii.
W KOLEJNYM WPISIE ZAWOŁAM WSZYSTKICH PLUSUJĄCYCH TEN WPIS.

Dołącz do dyskusji odpowiadając w komentarzu na tytułowe pytanie.

Tagi dla zasięgu bo najlepsza inwestycja to zawsze ta w siebie!
#inwestowanie #inwestycje #gielda #nieruchomosci #gruparatowaniapoziomu
  • 230
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak air fryer to ja polece frytkownicę z wyjmowaną misą na olej :D W końcu przy wymianie nie trzeba przewracać całego urządzenia żeby wymienić olej :D
Drukarka do etykiet - nazwane słoiczki na przyprawy, nazwane kable przy wymianie lamp (stare budownictwo i nie wiadomo co jest co), daty na farbach kiedy były otwarte i użyte i cała reszta :)
Opaski na rzep wielorazowego użytku do kabli - wszystko tym spinam :D Kable
  • Odpowiedz
1. Szczotka soniczna.
Zakupiona po polecające w takim poście sprzed chyba trzech lat ( ͡º ͜ʖ͡º) poczucie świeżości i czystości w paszczy utrzymuje się kilka godzin.

2. Torba "kabinówka" przyda się do weekendowych wypadów i nie tylko. Aktualnie jest fajna promka

3. Pakiet badań na krew oraz hormonów. Akurat dzisiaj sobie
Aqua_Tofana - 1. Szczotka soniczna. 
Zakupiona po polecające w takim poście sprzed ch...

źródło: temp_file3487758462570615765

Pobierz
  • Odpowiedz
@wykopekzprawdziwegozdarzenia: AF160EU ninja. Raczej nic mniejszego niz 5l bym nie brał bo wydaje mi się że to minimum. Ostatnio myślałem zeby zmienić na jednego z tych dwukomorowych bo można zrobić cale danie po kolei więc jeśli rozważasz to możesz śmiało brać na początek większego, raczej nie będziesz żałować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Świetna sprawa bo udalo mi się go wyłapać w promocji z rice cookerem, opcja
  • Odpowiedz
@masternodeBTC: Osuszacz powietrza, adsorpcyjny, najtańszy z Juli - Anslut. Wstawiłem do piwnicy gdzie mamy problem z wilgocią, zwłaszcza w zimie. Wcześniej bawiliśmy się w taki pudełkowy szajs, gdzie co kilka tygodni trzeba było dokupować wkłady. Powiedziałem basta - w kilka dni odciągnął mi łącznie wiaderko wody. Dawno trzeba było to kupić.
  • Odpowiedz
@masternodeBTC: też kupiłem air fryera jakoś 3 tygodnie temu. I pluję sobie w brodę że zrobiłem to tak późno. Nie kupiłem jakiegoś top sprzętu ale jestem zadowolony a żarełko wychodzi mega. No i na plus zdecydowanie jest znikomy zapach w mieszkaniu.
  • Odpowiedz
@inXe: BROTHER P-TOUCH PT-H110 - samoprzylepne. Ogólnie tą wybrałem bo ma stosunkowo tanie wkłady kolejne. Sama drukarka ma kilka jakichś fajnych opcji ale trzeba się nauczyć co i jak. Chyba, że chcesz tylko prosty tekst to łatwo idzie wszystko. Minus jest taki, że robi bardzo duży margines moim zdaniem bo po każdym wyrazie jak chcesz drukować osobno to z 1/2cm. Więc ja zbieram z 2/3 słowa co chce drukować i
  • Odpowiedz
@masternodeBTC: nigdy nie odpisuje, ale nadszedł czas.
Pierwsze pytanie do OPa: czy mógłbyś zrobić edycję z domami/mieszkaniami? Kupiłem dom i będę remontował i szukam inspiracji i różnych funkcjonalności.

Jeśli chodzi o polecanki to:
Air fryer oczywiście, ja nie gotuję, ale żona lubi i jest w użyciu bardziej niż piekarnik i bardziej niż Lidlomix
Szczoteczka soniczna - oczywiście, nic innego nie
  • Odpowiedz