Wpis z mikrobloga

@luz_arbuz98: no takie wlasnie, z czym to sie je, z jaka posypka, no wszystko mnie interesuje (ʘʘ)
kiedys probowalem lata temu, ale mialem slaby sprzet i mizerne efekty, a pozniej innymi rzeczami sie zajmowalem i jak teraz widze jak ktos takie robi, to az mi szkoda ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@redorbiter: a nie wiem, klikam w kąkuter i działa. A na serio to mam pliczek csv z danymi o piosenkach ze spotify oraz historia odsłuchań przez użytkowników. Obrabiam trochę te dane (wyrzucając potencjalne boty albo mało aktywnych użytkowników), potem fiku miku podział na dane 80% traningowe 20% testowe, ustawiam sobie parametry modelu aby ostateczne metryki miały ok wartości (recall i precision przede wszystkim). Ogólnie to część mojej pracy magisterskiej, system
  • Odpowiedz
@luz_arbuz98: ja kiedys robilem zeby ocenialo czy ladna dziewczyna, czy brzydka i nawet troche dzialalo i sobie testowalem na jakims portalu, ale nie wiedzialem jak mam parametry podkrecac zeby to lepiej ustawic. To mnie chyba najbardziej irytowalo. Chyba w pytorchu to robilem, a przynajmniej kojarze, ze mi bylo najlatwiej to odpalic. Recall i precision to nie wiem co to znaczy, az tak daleko nie zabrnalem nigdy w temacie
  • Odpowiedz
  • 1
@JamesJoyce: w życiu, mam ponad 7mln rekordów w jednym csv, w drugim kilkadziesiąt tysięcy. Colabowi gdy dawałam kilka tysięcy danych to znikał na 20 minut, to z milionami bym za tydzień mogła sprawdzić jak tam postępy
  • Odpowiedz