Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Prawdziwymi baiterami są ludzie piszący w komentarzach, że niby nie ma kryzysu w IT... Znam wielu ludzi z ogromną wiedzą i kilkunastoletnim doświadczeniem, którzy są przerażeni potencjalna możliwością utraty pracy, bo regularnie aplikują i rzadko kiedy dostają choćby zaproszenie na rozmowę (nie mówiąc o ofercie), ale no wykopki przecież wiedzą lepiej.

#programista15k #pracbaza #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale nie tylko w IT tak jest. Myślicie, ze kasjera w Biedronce, albo inżyniera w biurze projektowym pytają co tydzień z innych firm czy do Nich nie przejdzie, a na każde wysłane CV zapraszają na rozmowy? No niee
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 7
inteligentny-mistrz-99: tymczasem kryzys w IT:
- nie można już pracować 2h dziennie a potem fajrant
- czasem ktoś zweryfikuje jak idzie projekt więc trzeba bardziej udawać
- nie da się wrzucić karmy dla kota w koszty firmy na B2B
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: a Dziwisz się? W poprzednim januszexu mieliśmy architekta który rozumiał i ogarniał cały monolit w legach kodzie Java i zł framework a jak poszedł na pół etatu pracować do banku to mówi, że czuje się tam jak junior xDDDD
  • Odpowiedz
że czuje się tam jak junior xDDDD

@razdwatrzy55: nie ma się z czego śmiać, też miałem w życiu takie lekcje pokory

pracowałem w C++ w desktopie

jak przeszedłem do embedded to wszystko się inaczej robi, wykorzystuje inne narzędzia itp. na papierze mam seniora, ale przez pierwsze 2 lata czułem się jak junior, któremu wszystko trzeba od zera tłumaczyć
  • Odpowiedz