Wpis z mikrobloga

Czy są jeszcze jakieś nieoczywiste parametry felg, które mogą sprawić, że aftermarketowa felga nie będzie pasować do samochodu?
Na pewno mam dobre:
- liczba i rozstaw śrub
- szerokość felgi
- rozmiar felgi
- średnia otworu montażowego
- odsadzenie (ET)
Mówiąc dobre - zgodne z homologacją auta, opony też.
#motoryzacja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Drmscape2:

Niektóre auta są bardzo wrażliwe na wagę felgi. Tzn. nie wpływa to jakoś na bezpieczeństwo, nie będzie też podstawą do uwalenia wypłaty z OC w razie czego, ale chodzi o wrażenia z jazdy i reakcje samochodu. Przykładem takiego auta jest Mazda MX-5. Jak widzę na przykład na pierwszej, czy drugiej generacji chińskie felgi 18-tki ważące z 15 kg za sztukę, to wiem, że właściciel skupia się na lansie (co
  • Odpowiedz
@Drmscape2: jak szukałem felg do swojego auta to był problem, wersja sportowa roznila sie od zwykłej zaciskami hamulcowymi, byly no ze 2x wieksze. Mimo ze wszystkie parametry były spoko wiekszośc felg nie pasowała ze wzlgedu na kształt ramion
  • Odpowiedz
@Drmscape2: opcje chyba 2 w takim wypadku, albo pojechac gdzies gdzie oferują przymiarki (nie korzystałem ale pare razy na Fb mignela mi firma Dawmac, robili wlasnie przymiarki do auta) albo dołącz do grupy na fb swojego auta i odgapić ładną felge od kogos komu weszło :D ewentualnie zamówić i odsylac ale to tez kupe zabawy i ryzyko ze cos uszkodzą w transporcie
  • Odpowiedz