Wpis z mikrobloga

Statystyki już od dawna mówią, że w krajach zachodnich najwięcej dzieci rodzi się w majętnych rodzinach a nie w biednych

@zeszyt-w-kratke: to które kraje UE mają te "majętne rodziny"? Mylisz tutaj "pogodę z klimatem".
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: a od kiedy zaczyna się majętna rodzina? Od jakiej kwoty? Patrząc na naszych celebrytów, piłkarzy, polityków (oni dobrze zarabiają) rzadko kto ma więcej niż 3 dzieci, większość 0-2. Patrząc nawet na amerykańskich celebrytów, to jest jak u nas. Ja bym powiedział, że nie od majątku to zależy a od wiary. Im bardziej ktoś jest wierzący tym więcej dzieci produkuje.
  • Odpowiedz
Dane z innych państw również tego nie potwierdzają. Na przykład z USA,

@dsfdfs: USA jest jednym z niewielu krajów, gdzie nie ma tej tendencji (poza najbogatszymi). Poza tym, wspomniane przez Ciebie dane tak samo nie biorą pod uwagę wieku
  • Odpowiedz
to które kraje UE mają te "majętne rodziny"? Mylisz tutaj "pogodę z klimatem".

@Ranger: każdy kraj ma. Mowa po prostu o najbogatszych w danym kraju, bo według statystyk czym człowiek bogatszy, tym ma więcej dzieci
  • Odpowiedz
a korki jak były, tak są.. Czekam aż zniknie połowa to może będzie się dało normalnie jezdzic po Wrocławiu

@kamol999: Nie wiem, moze dlatego, ze zwiekszyl sie udzial samochodow w rodzinach, a pokolenie, ktore ubywa, to juz raczej samochodami nie jezdzi? xD
  • Odpowiedz
Statystyki już od dawna mówią, że w krajach zachodnich najwięcej dzieci rodzi się w majętnych rodzinach a nie w biednych.

@zeszyt-w-kratke: Przede wszystkim kobiety nie chcą się rozmnażać w ustroju, który każe im rodzić każdego potworka, bo cud życia jest najważniejszy. Sam z tego powodu mam duże obawy przed rozmnażaniem się. Ludzie nie chca sie rozmnazać w krajach, ktore nie maja ani warunkow mieszkalnych dostepnych dla mlodych ludzi, ani bezplatnych
  • Odpowiedz
@pastibox zdziwienie że więcej ludzi umiera jak statystycznie jest ich najwięcej w tej grupie xd wy macie downa? Uuuu jedna liczba większa od drugiej uuuu. Kiedyś było 5 razy więcej osób i 5 razy więcej umiera. Radzę wam proporcje zobaczyć i podzielić to na segmenty. Jezu serio to społeczeństwo to jakaś porażka żal mi was
  • Odpowiedz
Statystyki już od dawna mówią, że w krajach zachodnich najwięcej dzieci rodzi się w majętnych rodzinach a nie w biednych

@zeszyt-w-kratke: no i dlatego wczoraj chyba była grafika, że najniższa dzietność jest w Sopocie, jednym z najbogatszych miast w Polsce.
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: no i dlatego wczoraj chyba była grafika, że najniższa dzietność jest w Sopocie, jednym z najbogatszych miast w Polsce.

@_komentator_: to wez przeczytaj komentarze pod tamtym wpisem. OP tam jest poteznie wyjasniony. tak sie splakal ze mnie zablokowal, bo tak go bolalo jak go wyjasnilem
  • Odpowiedz
@pastibox: Są jedynie dwa skuteczne sposoby na uratowanie Polski przed katastrofą demograficzną:
1. Wzięcie kobiet za mordę (radykalne podniesienie wieku emerytalnego+obniżka za każde dziecko, bykowe dla polek, zakaz promowania hipergamii w mediach itp)
2. Masowa imigracja SAMYCH KOBIET z Azji i Ameryki Południowej.
Niestety żaden z tych sposobów nie jest możliwy do zrealizowania, więc czeka nas nieuchronna zapaść.
  • Odpowiedz