Aktywne Wpisy

ramotka +25
Jak na to mówicie?
#glupiewykopowezabawy
#glupiewykopowezabawy
źródło: eb473c08ddb3b443ab9a78172b1a0df6d78f07a4a42468b30c191b8d0060bb87,w800(1)
PobierzJak to nazywacie?
- Smoktasy 8.8% (49)
- Siuśki 50.1% (280)
- Susańce 10.4% (58)
- Ćmokańce 30.8% (172)

iErdo +46
Czemu ludzie tak pchają się w aneksy kuchenne w salonie? xd Jedyny, JEDYNY plus to zyskujemy ze 3 metry na ściance działowej, ale poza tym to same minusy. Zapachy z kuchni lecą ci do pokoju, gdzie chcesz poleżeć, w przypadku par / kilku osób dochodzi hałas, po gotowaniu zostaje ci syf w kuchni, widoczny kompletnie z salonu, jakby, nie rozumiem co ludzie w tym widzą, kuchnia tylko oddzielnie
#mieszkaniedeweloperskie #
#mieszkaniedeweloperskie #

Jakby nie było powietrza w układzie, to owszem nie wcisnął by pedału, ale samochód byłby zachamowany.
Powietrze zwalnia hamulec
W cieżarówkach z automatem niema pozycji "park" tak jak w autach z automatyczną skrzynią biegów, więc bardzo łatwo jest zapomnieć....
Ciężarówek nie można zostawiać "na biegu", a i w samochodach jest to niewskazane....
Dokładnie tak samo jest od dawna w ciężarówkach Renault i od niedawna w nowych MAN'ach.
@Uuroboros: szczerze mówiąc tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja tak miałem z pewnymi rzeczami i bez tego natręctwa żyje się dużo lepiej
"Ciężarówek nie można zostawiać "na biegu", a i w samochodach jest to niewskazane...."
W samochodach:
1. Ogólnie do hamowania pojazdu na postoju służy hamulec postojowy. w przypadku jego braku/awarii należy użyć hamulca zasadniczego/nożego... . (Pamiętam jak kiedyś przyjechałem na warsztat na ustawienie zbieżności i gostek do mnie "proszę ustawić kierownce prosto i zaciągnąć ręczny." a ja na to że ręczny mi się zepsuł dwa dni temu i że
źródło: IMG_20160628_201555338
Pobierz@kendziu666: tego nie rozumiem. W jaki sposób wrzucanie biegu bez sprzęgła ma się w jakikolwiek sposób różnić od wrzucenia biegu ze sprzęgłem jeśli chodzi o obciążenie statyczne silnika i rozrządu (oczywiście, na hamulcu)? Poza tym, mówimy o minimalnym spadku, takie obciążenie jest nieistotne z punktu widzenia wytrzymałości elementów silnika.
Poza
A czy ja powiedziałem że się rożni. wrzucam bieg dla pewności tak jakbym zaciągał ręczny. Do ręcznego też nie sprzęgła nie wciskam ;p ogólnie jak czegoś nie trzeba, to tego nie