Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Przecież ludzie się obrażają jak próbujesz pomóc kiedy się żalą. Chcieliby zadręczać innych swoimi smutami, a kiedy się próbuje dać jakaś radę to odbierają to negatywnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja nauczyłem się żyć sam, w sumie nie miałem wyboru, ma to swoje plusy że nie potrzebuje nikogo no ale to też jest minus jeżeli chce się żyć w związku (silne wytłumienie emocji po czasie). Zawsze możesz po prostu pogadać przez neta z kimś ja przez pewien czas tak działałem 😅
Nie jestem fachowcem od tego ale cóż to tylko moje doświadczenia w tym temacie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tu też emigracja, ja nie mam kolegow z wyboru, 95% spotkań to chlanie i gadanie o ich byłych związkach, juz lepiej pograc na kompie, popalić bake, zjeść grzyby, posłuchać muzyki, to mit że człowiek to zwierzę stadne, ludzie potrzebni są tylko żeby dowieść towar do twojego sklepu i dolaczyc do serwera na którym grasz albo wyprodukować muzykę której słuchasz. Pomedytuj troche i przestan poświęcać swój czas innym i z
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim

Może to dziwnie zabrzmi ale śpij 8h aby organizm się w pełni regenerował, weź witaminę D, wzmocnij się witaminą C z warzyw, po prostu uzupełnij mikroelementy

To jest takie na start aby się w ogóle chciało
Zrób plan najbliższego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Nie wiem jak ci doradzić w kwestii relacji damsko-meskich, ja ogólnie wolę być sam niż się denerwować, ale ja przegryw więc mi ożenek nie grozi.

Czy masz myśli samobójcze? Jeśli je masz to powinieneś iść do psychiatry.

Ogólnie myślę że powinieneś się jakoś zaktywizować, może zabrzmi to głupio dla wielu wykopków, ale często to pomaga. Bilard (możesz iść samemu, po jakimś czasie ludzie jak się oswoją z twoją bytnością w danym klubie
  • Odpowiedz
@Shagal: @matrzowoli Wystarczy odrobina inteligencji emocjonalnej, empatii, żeby wiedzieć, że ludzie się wyżalają z różnych powodów. Czasami faktycznie potrzebują rady, sposobu na rozwiązanie problemu. Ale często potrzebują dać upust swoim emocjom, po prostu wyrzucić to z siebie i być zrozumianym, poczuć, że są wysłuchani. Takie coś buduje bliskość, intymność, ułatwia radzenie sobie z emocjami, zmniejsza ich ciężar. I to normalne.
I jeśli takie jest oczekiwanie a z drugiej strony
  • Odpowiedz
  • 0
@Czoso

Skoro wziąłeś L4 bo nie miałeś siły iść do biura to brzmi trochę jak wypalenie zawodowe. Gdzie pracujesz mirku?
  • Odpowiedz