Wpis z mikrobloga

@Elterchet: No nie wiem, mieszkam w małym mieście i widuję czasem kobiety na skuterach, nawet niedaleko mieszka dziewczyna, która ma Vespę. Przecież to bardzo fajny środek transportu, mały, zwinny, tani, no i jak jest się z odpowiedniego rocznika, to nie trzeba prawa jazdy. Problem jest jedynie z tym, że kierowcy czasem Cię nie zauważają i wymuszają pierwszeństwo, jeździłam nawet w kamizelce odblaskowej, ale nic to nie dało. Dlatego jak mi
  • Odpowiedz
I znowu przykładasz do tego logikę. Tak, ludzie w większości mają prosty schemat myślowy "jeździ pierdzidłem, znaczy nie stać go na samochód". Zresztą ludzie w większości spraw myślą schematami bo to działa wystarczająco nieźle.

Edited: prościej:

Samochód to symbol statusu?

W porównaniu z brakiem samochodu - tak.
  • Odpowiedz
@Elterchet: AM czyli kartę na pierdzik można zdawać, zgadza się. Tylko 90 % ludzi co ma AM, ma i B. Te 10 % to ludzie co po % stracili na B, a karta na AM pozwala im jeździć pierdzikiem. Chyba o tym gadamy
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89: i nie zdawać tylko za komuny kto miał 18 lat mógł jeździć motorowerem bez karty motorowerowej. W 2013 to zmieniono, ale zdecydowano się starym nie odbierać wcześniej nabytych ,,uprawnień". Więc teraz ludzie po 30 mogą w przypadku braku prawka jeździć 50-tką.
  • Odpowiedz