Wpis z mikrobloga

NR 305 #serialseries
LISTA SERIALI

The office PL

Twórcy: Dorota Kośmicka/ Jan Kępiński.
IMDb: 6.9/10
https://www.imdb.com/title/tt15019916/
Gatunek: komedia

Perypetie oddziału firmy Kropliczanka zajmującej się dystrybucją wody w Siedlcach. Na czele biura stoi niezbyt lubiany i rozgarnięty szef, ale reszta ekipy też miejscami dużo nie odstaje.

Czy polecam? Po pierwszym sezonie bym, napisał nie za bardzo, ale na szczęście obejrzałem też drugi a potem trzeci i jest lepiej, warto zrobić sobie opinie. Teraz czekam na kolejne przygody tej gromadki indywiduów.
Jest to zdecydowanie bardzie polskie podejście - postacie bliżej archetypów polki/polaka, nasze problemy i wojenki.
Niedługo ma się pojawić 4 sezon polskiej wersji The Office, a że nie pisałem o tym serialu to teraz wspomnę.
WLADCA_MALP - NR 305 #serialseries 
LISTA SERIALI

The office PL

Twórcy: Dorota Kośm...

źródło: office

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP pierwszy sezon zaczął się trochę słabo, potem nabrał rozpędu, a kolejne sezony były tylko lepsze :). Twórcy szybko się nauczyli jakiego humoru oczekują polscy widzowie i go wspaniałe zaserwowali. Z niecierpliwością czekam na nowe odcinki :)
  • Odpowiedz
Teraz czekam na kolejne przygody tej gromadki indywiduów.

@WLADCA_MALP: Postaci napisane są wyraziście i archetypowo, tak jak w US co daje poczucie więzi, plus przełożone na polski rynek, niektóre grepsy z oryginału. No i Dariusz.

offtop:
Wczoraj, w jeden wieczór (co nie zdarza mi się zbyt często) łyknąłem "Sunny" z Rashidą. Jeśli pan nie widział to polecam się zapoznać, a nuż się spodoba. :))
  • Odpowiedz