Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#wislakrakow

Jak to możliwe, że oni grają tak bardzo w kartke? Ostatni mecz z BBT - pomijając nadal dosyć dużą nieskuteczność i marnowanie okazji to bardzo dobry mecz, aż chciało się oglądać. Co się takiego zmieniło? A może nic się nie zmieniło i znowu dostaną baty od ogórków z dołu tabeli i wróci "stara Wisła"?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vanlid: Mecz z Wartą powinien przy takiej liczbie sytuacji być wygrany. Z Odrą i TBB w końcu zaczęło wpadać, ale podejrzewam, że z Moskalem na ławce w tych 4 meczach też wygraliby większość (czy wszystkie to nie wiem). Generalnie największą zmianą w tej kadencji Jopa jest pomysł z Letkiewiczem na bramce przez co nie ma potrzeby kombinowania z młodzieżowcem w polu (w przełożonym meczu z Chrobrym już miał grać). To
  • Odpowiedz
@FaraOFF: Jop wprowadził jeszcze jedną znaczącą zmianę. Dużo akcji indywiduanych. U Moskala taktyką było "jak najszybciej pozbyć się piłki". Gra bez żadnego pomyslu byle n---------ć podaniami
  • Odpowiedz
@Aerwin: Prawda. Trochę wrażenie z boiska, więc nie wiem czy faktycznie statystyki to odzwierciedlają, ale nie graliśmy też jednowymiarowo. Było sporo długich piłek w boczne sektory boiska, które uruchamiały naszych skrzydłowych, ale też sporo gry piłką przez środek pola. Zazwyczaj problemem Wisły była ta jednowymiarowość czyli klepiemy piłką, przeciwnik się ustawi całym zespołem i bijemy głową w mur.
  • Odpowiedz