Aktywne Wpisy

Sumiru +34
Normalne to? xD Czemu baby mają takie duże oczekiwania. Musisz gdzieś ją zabrać zapłacić i coś podarować bo bez tego nawet nie masz podjazdu XD
#p0lka #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
#p0lka #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow

źródło: temp_file6871253506752355304
Pobierz
mickpl +517
Dzień dobry, witam wszystkich.
Prawilnie przypominam, że w naszym kraju powszechną praktyką pośredników jest wyciąganie wymiętego papieru przed pokazaniem kupującemu mieszkania, co tworzy radosną fikcję, że ten pośrednik również dla nas coś robi - a co pozwala mu skasować po 3% prowizji od obu stron umowy.
Na pytanie kogo tu pośrednik w zasadzie reprezentuje odpowiadają, że "transakcję" XD
#nieruchomosci
Prawilnie przypominam, że w naszym kraju powszechną praktyką pośredników jest wyciąganie wymiętego papieru przed pokazaniem kupującemu mieszkania, co tworzy radosną fikcję, że ten pośrednik również dla nas coś robi - a co pozwala mu skasować po 3% prowizji od obu stron umowy.
Na pytanie kogo tu pośrednik w zasadzie reprezentuje odpowiadają, że "transakcję" XD
#nieruchomosci
23/x
#nieruchomosci #polityka #codziennytomczak
źródło: temp_file5854134991955019325
Pobierz@spinel: to w sumie mam nadzieję, że jak najdłużej, bo jeszcze na jego miejsce by przyszedł ktoś, komu głowa służy nie tylko do jedzenia
No ale jak ma się komunistyczny i socjalistyczny mental to te słowa mogą przeszkadzać. Ja jestem za kapitalizmem.
@danob99: a z której strony dopłaty do kredytu są kapitalistyczne, a ich brak to komunizm i socjalizm?
@danob99: rozważny 2 sytuacje. Z perspektywy kogoś kto kupuje, żeby mieszkać i inwestowa.
Inwestor: ceny rosną = zarobek, ceny spadają = strata.
No ale jak pisałem jak ktoś ma mentalność komucha to tak jest.
@danob99: to się przeprowadź do cywilizowanego i kapitalistycznego świata i sobie tam inwestuje (oczywiście bez dopłat), a od nas się o-------l
@danob99: odpowiem Ci jak tylko mi powiesz, czemu chcesz pozbawić mnie moich pieniędzy.
@danob99: już chyba 3 raz pada tutaj pytanie do cb, może w końcu odpowiesz: z której strony dopłaty do kredytów są kapitalistyczne, a sprzeciw wobec nich jest komunistyczny?
@danob99: nikt ciebie nie chce pozbawiac twoich pieniedzy. tutaj ludzie chca by po prostu ceny zweryfikowal kapitalistyczny wolny rynek, a nie socjalistyczne pobudzanie popytu poprzez socjalistycznie rozdawanie kapitalu (poprzez kredyt 0% czy 2%) i nienaturalnym przez to windowaniem cen nieruchow.
@danob99: no nie masz racji, na przykład w stanach jest podatek katastralny i w teksasie są tańsze domy niż w krakowie.
1. jesli cena mieszkania spadnie, bank zgłosi się o natychmiastowe wplacenie kwoty o jaką spadła wartosc mieszkania. Tak było ok. 2010-2012 roku, a nie każdy ma wolne 50 czy 100k do uregulowania w 2 tygodnie.
2. przy wyprowadzce na wieś lub do jakiegoś cieplejszego kraju na emeryturę lepiej sprzedać mieszkanie w Polsce drożej niż