Wpis z mikrobloga

@RaV_Oyabun: sporo. Ogólnie to staram się robić rezerwacje na rok do przodu, w sensie, że już bilety pokupowane, a wraz z tym trzeba robić hotelowe. No i nie biorę hotelu w jednym miejscu tylko się przemieszczam, a kod wejdzie tylko na jedną rezerwację. Sycylia? No to masz hotel w Katanii, Syrakuzach, Taorminie - trzy kody.

Na wykopie udało mi się ich zdobyć ze 4. W zasadzie tylko na wykopie, bo
  • Odpowiedz
@kishibashi: W sumie nigdy o tym nie myslałem jak to do końca jest z tymi kodami. Jak dostaję kod od bookingu i go komuś użyczę to obdarowanej osobie ten kod zadziała i dostanie te 10% zwrotu?
  • Odpowiedz
@Poldi7777: dokładnie tak, ale warto dodać kilka szczegółów. Dostajesz 10% zwrotu, ale po odbyciu noclegu, z dość długą karencją (do kilkudziesięciu dni) i w formie środków przypisanych do portfela, na wykorzystanie na kolejne noclegi. Bywa też, że te środki są ograniczone czasowo i po pewnym czasie przepadną.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@kishibashi sprawdź priv.
Robię dokładnie tak samo. W zeszłym tygodniu rezerwowałem majówkę na Chorwacji. 930 zł apartament z możliwością odwołania na 9 nocy. 10% zniżki i już wychodzi za grosze. Jak znajdę coś lepszego to korzystam z kolejnego kodu a wcześniejszy odwołuje.
Do tego przeważnie wychodzi mi że jeden wypad w roku mam za darmo z tych 10%. Wystarczy że np. Rodzicom zarezerwuje wakacje na apartament za 2500 plus moje wyjazdy
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 2
Aaa i jeszcze jedna rzecz co zauważyłem. Ja tylko szukam na bookingu. Rezerwuje dziewczyna z swojego konta. Ja przeważnie dostaje 1 kod na 2 tygodnie- jak dużo szukam i przyglądam. Ona mimo że rezerwuje to nie dostaję praktycznie nic.
  • Odpowiedz
@nasyd: o, i to jest informacja z tym przeglądaniem... bo zastanawiałem się, że jak to jest, że ja od lat nie dostałem kodu.

Czy to nie jest w takim razie tak, że konto na którym przeglądasz nie ma żadnego statusu albo niższy poziom geniusa? Natomiast u Twojej dziewczyny jest najwyższy genius?
  • Odpowiedz
@Krupier: to poproszę, ale jak coś to zastanów się dłużej (może jednak będzie potrzebny) bo mi to i tak większej różnicy nie zrobi, czy wykonam rezerwację teraz czy pod koniec miesiąca.
  • Odpowiedz
@nasyd: no tak, bo niby tak obiecuje booking, że na wyższym poziomie jest rabat, czasem całkiem sensowny. No w każdym razie to mi wiele wyjaśniło. Najwyraźniej na niższym poziomie dostaje się kody na zachętę, a na wyższym nic.
  • Odpowiedz
@Krupier: nie mam żadnego, ale może później będę coś miał, to dam znać. Do tej pory widziałem tylko 440, o ile ktoś jakieś OWU podesłał razem z kodem. Zwykle sam kod, a że cena była zawsze wyższa, to nawet nie zwracałem uwagi, że jest jakieś MWZ. Zawsze myślałem, że jest tylko maksymalna kwota nagrody (też na poziomie 440) i dopiero jak napisałeś to sprawdziłem w dawnej korespondencji, że i MWZ
  • Odpowiedz