Wpis z mikrobloga

#seriale #serialeonline #teorie #stamtad #from #fromville #stamtad

Pomiędzy czekaniem na kolejne odcinki 3 sezonu, zafiksowałam się troszeczkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) na punkcie teorii serialu From.
Jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam do dyskusji.

Mój oryginany wpis

#stamtad #teoria 3
Jak myślicie, skąd wzięło się Fromville z budynkami?
Ja mam teorię, że zostało wchłonięte razem z mieszkańcami, którzy stali się potworami.
Miasteczko wygląda jak z lat 50-tych, kiedy Victor był mały, miasteczko wyglądało "świeżo", np. możecie zwrócić uwagę na wygląd karuzeli ze wspomnień. Teraz widać, że miasteczko niszczeje, huśtawka zardzewiała itd.
Mieszkańcy też zostali wchłonięci i zmienieni w potwory tak, jak stali. To by tłumaczyło, dlaczego mają ubrania robocze na sobie i wszystkie pochodzą z jednego okresu.
A być może potwory są ludźmi, którzy, tak, jak obecni, przyjechali samochodami do Fromville i powolnie przemieniali się w potwory.
Może w międzyczasie zachowywali się jak Fatima? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@baba_jaga_035: Teoria brzmi na możliwą aleeee, skoro wszystko się zaczęło w latach 50 to skąd są te domki w których siedziała ekipa od jedzenia, tam gdzie stały te totemy. Te domki wyglądają jak by były zbudowane dużo wcześniej niż w latach 50. Dodatkowo co z postaciami które widzi Jade (żołnierz wojny secesyjnej bodajże i ten gość z przebitym okiem co pił krew z czaszki) Jest to wytwór jego głowy czy
  • Odpowiedz
@DonDawka ta teoria jest tylko o samym Fromville, mogło zostać wchłonięte w jakimś momencie i pojawiło się w konkretnym miejscu. Cała reszta w lesie była od tego niezależna. A samo miejsce istniało już wcześniej.
  • Odpowiedz
@baba_jaga_035: I to rodzi w sumie kolejne pytanie bo skoro mieszkańcy zostali potworami to przed czym bronili się ludzie od totemów? Poprzedni cykl potworów?

Może to miejsce istnieje od samego początku istnienia świata. Jest jakiś cykl który się zamyka i powoduje że pojawiają się kolejni ludzi i potwory.

A może aktualne potwory to ludzie którzy rozwiązali zagadkę tego miejsca i w nagrodę sami zostali potworami ( ͡º ͜ʖ͡º) Może
  • Odpowiedz
@baba_jaga_035: I pewnie jeszcze więcej potworów dostaniemy :D
Jak na razie z zagrożeń mamy:
- Klasyczne potwory
- Pająki
- Enty? Coś co przesuwało namiot w nocy
- Duchy które są
  • Odpowiedz