Wpis z mikrobloga

w nawiązaniu do: https://wykop.pl/wpis/78577827/przed-chwila-czytalem-tu-dyskusje-mirkow-i-dowiedz

Chłop się pruje, że ludzie wolą zapłacić budowlańcowi 50k za wykończenie mieszkania niż samemu tyrać i se to zrobić.

@Yuri_Yslin: chlep też sam pieczesz? A włosy Ci mama strzyże, bo taniej?
Wiesz tez se moge zrobic kawe w domu, ale czasem wole w kawiarni wypić.

#bekazwykopkow #remontujzwykopem
@Yuri_Yslin +66
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.

Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frenm: nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak miałbym sam to sobie zrobić. K---a nie chciałbym mieszkać w mieszkaniu które ja bym wykończył... Przecież mi jest prosta kreskę ciężko narysować więc jak ja miałbym coś np jakąś gładzie robić, odcinać przy malowaniu (taśma to też trzeba umieć pracować) jakieś płytki na mm dopasowywać itp itd. co to w ogóle za p--------o? I serio na bank bardzo chciałbym oszczędzić ale od
  • Odpowiedz
@frenm: Gość się śmieje z przepłacania, to co się stało w branży budowlanej i wykończeniowej przez dopłaty rządu jest po prostu śmieszne i ceny też są śmieszne.
Dodajmy, że zazwyczaj wcale nie są to fachowcy tylko "spece" jak z programu "usterka".

Śmianie się z zawyżonych sztucznie cen nie jest złe, może spowodować, ze pójdą w dół, na pewno poklepywanie, ze ceny są właściwe jest błędem, tzn. błędem dla konsumentów, bo jak wszędzie
  • Odpowiedz
@frenm: mieszkanie 55m2 lata 70 w cztero pietrowym bloku miasto ok. 250k mieszkańców,
Zakres prac:
Skucie wszystkich posadzek i wylanie nowych
Wyburzenie wszystkich ścian działowych i postawienie nowych z kg(płyta x2) ok 25mb
Sufity podwieszane w całym mieszkaniu.
Wymiana
  • Odpowiedz
@frenm: ale kolega yuri ma rację - ceny wykończenia w większych miastach to odklejka, ja wysłałem zapytanie do paru firm i dostałem ceny po 50-60k za samą robociznę dla mieszkania 48m, gdzie to jest 2 miesiące pracy dla jednej osoby( wiem to bo znajomy sam wykańczał podobne taki czas).
Tak więc łazienkę i gładzie zlece, a resztę pewnie zrobię sam, bo to jakaś przesada z tymi cenami
  • Odpowiedz