Wpis z mikrobloga

w nawiązaniu do: https://wykop.pl/wpis/78577827/przed-chwila-czytalem-tu-dyskusje-mirkow-i-dowiedz

Chłop się pruje, że ludzie wolą zapłacić budowlańcowi 50k za wykończenie mieszkania niż samemu tyrać i se to zrobić.

@Yuri_Yslin: chlep też sam pieczesz? A włosy Ci mama strzyże, bo taniej?
Wiesz tez se moge zrobic kawe w domu, ale czasem wole w kawiarni wypić.

#bekazwykopkow #remontujzwykopem
@Yuri_Yslin +66
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.

Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frenm: mieszkanie 55m2 lata 70 w cztero pietrowym bloku miasto ok. 250k mieszkańców,
Zakres prac:
Skucie wszystkich posadzek i wylanie nowych
Wyburzenie wszystkich ścian działowych i postawienie nowych z kg(płyta x2) ok 25mb
Sufity podwieszane w całym mieszkaniu.
Wymiana
  • Odpowiedz
@frenm: ale kolega yuri ma rację - ceny wykończenia w większych miastach to odklejka, ja wysłałem zapytanie do paru firm i dostałem ceny po 50-60k za samą robociznę dla mieszkania 48m, gdzie to jest 2 miesiące pracy dla jednej osoby( wiem to bo znajomy sam wykańczał podobne taki czas).
Tak więc łazienkę i gładzie zlece, a resztę pewnie zrobię sam, bo to jakaś przesada z tymi cenami
  • Odpowiedz