Aktywne Wpisy

Naprawdę tak ciężko wam ogarnąć jednego gościa, który nagminnie wstawia scat od prawie tygodnia dosłownie co noc?
@a__s @m__b
#moderacja #moderacjacontent
@a__s @m__b
#moderacja #moderacjacontent

#ajemge1 Zawsze mnie dziwią te ściemy, aktorzenie, jakieś historyjki z cipy, żeby s--------ć. Mogła powiedzieć, że nie chce być na streamie i tyle.

- człowiek powinien pracować 6 a nie 8h
- nie masz żadnego obowiązku wobec swojej ojczyzny np aby iść na wojnę albo zrobić dziecko
- rodzice powinni wspierać swoje dzieci nie tylko poprzez wychowanie ale także pomagać finansowo w momencie wchodzenia w dorosłe życie aby im ulżyć
Niby racjonalne, prawda? Dla wielu ludzi nadal nie. Wyzwiska typu nierób, mięczak, zdrajca to tylko niektóre określenia które się pojawią jak wspomnisz o czymkolwiek z powyższych. Ludzie bronią systemu który został dawno temu wymyślony przez możnych tego świata (i kościół). Niewolnik idealny.
#swiat #antynatalizm #przemyslenia #filozofia
Komentarz usunięty przez autora
@Nobody32: czemu akurat 6, a nie 5 albo 6h20min?
@Defined: odkąd wprowadzili ChatGPT w amerykańskich firmach zauważyłem, że pracuję dłużej i także moje warunki bytowe się pogorszyły. Parszywy neoliberalny kapitalizm globalny.
@Nobody32: niby czemu? Skoro nie ma się żadnego obowiązku wobec ojczyzny to czemu ma być jakiś inny obowiązek?
Zautomatyzować wszystko i mądrze do tego podejść by parę osób nie zbierało plony z maszynowych pól a reszta zdychała z głodu.
Mentalność jest dalej taka że jaka praca by nie była to jedynie stać na minimum wypłaty aby nie zdechnąć xd mimo tego jak przez chociażby ostatnie 30
@Nobody32: Obowiązek wynikający z prawa polskiego jak najbardziej mam. Piszesz jawną nieprawdę.
W przeciwnym razie zawsze jest się niewolnikiem. Człowiek rodzi się nie pytany o zdanie a musi chodzić do szkoły. Musi chodzić do pracy. Musi bronić ojczyzny. Musi troszczyć się o rodziców...
Widać jak na dłoni że system multiplikuje niewolników