Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +340

mlody_czyzyk23 +64
Życie jest przewrotne :(
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Sezon żużlowy 2024 dobiegł końca, a co za tym idzie dobiegła końca dziewiąta edycja Typera Żużlowego.
Przyszedł czas podsumowań, m.in. ostatniej rundy nr 20, statystyk za rundy 15-20 oraz całego sezonu.
Ale po kolei...
Spotkanie Apatora Toruń ze Stalą Gorzów, w którym to Apator został brązowym medalistą niestety nikt poprawnie nie wytypował.
Sporo lepiej było w spotkaniu o Mistrzostwo Polski. Motor Lublin został Mistrzem Polski, a Sparta Wrocław wicemistrzem, poprawnych typów w tym spotkaniu było trzy.
A teraz crème de la crème!
Jest mi niezmiernie miło ogłosić, że niekwestionowanym zwycięzcą IX edycji Typera Żużlowego został koldinho z 949 punktami!
Tuż za nim z 905 punktami uplasował się wietrznyprzegryw, a podium zamyka Nokimochishii z 900 punktami.
Serdecznie gratuluję wszystkim zwycięzcom oraz wszystkim pozostałym uczestnikom, którzy wzięli udział w tej edycji typera!
Nie każdy dotrwał do samego końca, ale każdemu należą się wielkie brawa! W tym sezonie było nas aż 56.
Zwycięzcy poprzednich edycji:
2023: w00nski
2022: ingate
2021: Nokimochishii
2020: riverstyx
2019: crazymole
2018: walt_gunner
2017: diarrhoea
2016: mk2023
Ten post będzie także postem podsumowującym rundy nr 15-20. Statystyki znajdują się w komentarzach, zdjęcia są pokaźnych rozmiarów, więc polecam otworzenie ich w nowej karcie na komputerze lub powiększenie na telefonie.
Podsumowanie statystyczne rund 1-7 znajduje się tutaj: KLIKNIJ
Podsumowanie statystyczne rund 8-14 znajduje się tutaj: KLIKNIJ
Ze swojej strony chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zwycięzcom oraz uczestnikom tejże edycji. Mam nadzieję, że wszyscy spędzili ten czas jak najlepiej, a typowanie dodawało motywacji i dodatkowego smaczku przy oglądaniu meczów żużlowej PGE Ekstraligi.
Do zobaczenia na wiosnę!
#zuzel #typerzuzlowy
źródło: Wyniki-Runda20
PobierzTabela
źródło: Wyniki-Runda15-20
PobierzRunda 15: Nokimochishii (80 pkt)
Runda 16: Borysko_88 (69 pkt)
Runda 17: katolewak (30 pkt)
Runda 18: Justifier6878 (47 pkt)
źródło: Statystyka15-20
PobierzNa 14 odjechanych meczów, najlepszą skutecznością w typowaniu poprawnych zwycięzców meczu, poszczycić może się koldinho, Nokimochishii oraz Justifier6878, którzy trafili 10 zwycięzców, co przełożyło się na 71,43% skuteczności.
Najwięcej poprawnych wyników trafił koldinho i Nokimochishii - 3.
źródło: Poprawni15-20
PobierzDwóch uczestników, koldinho oraz Nokimochishii ustrzeliło "35" punktów, czyli poprawnie wytypowane wyniki.
O włos od poprawnego wyniku, czyli za "20" punktów był wietrznyprzegryw, bo aż 4 razy.
Pozostałe statystyki zapraszam do przeczytania na grafice.
źródło: Ile15-20
PobierzNT - Nie Typował/a
źródło: Ile1-20
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/75623249/juz-10-kwietnia-rusza-ix-edycja-typera-zuzlowego-d
Gotowi na dawkę emocji i adrenaliny? Już za ponad 2 tygodnie startuje żużlowa PGE Ekstraliga, a co za tym idzie, rozpoczynamy już dziewiąty sezon Typera Żużlowego! Przygotuj się na niezapomniane emocje!
Dołącz do
@ktoszpolnocy zwroc uwage, ze wlasciwie nikt ze zwyciezcow (poza organizatorem) nie bral udzialu w minionej edycji. jak w poprzednich bylo? nie wiem. Ty wiesz pewnie lepiej, skoro to organizowales przez tyle lat ;)
moze w kolejnej edycji wystartuje, by odzyskac tron ( ͡° ͜ʖ ͡°)