Wpis z mikrobloga

Siemka,
Mam problem - zauważyłem w aucie którym jeździ żona pęknięty zderzak. Auto to Hyundai Kona 2021 (zakupiony w salonie jako nowy). Żona nie wie kiedy to mogłoby się stać, a kamerka nic nie uchwyciła. Mam oczywiście AC.
1. Najpierw zgłaszam szkodę a potem udaje się do serwisu ? Czy najpierw wybadać koszty naprawy ?
2. O ile może mi pójśc składka AC w górę ?

Pierwszy raz mam taką sytuację.
#auto #szkoda #ubezpieczenie #ac #oc #samochod #wypadek
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slawomir-gr: jedź do ASO, powiedz, że chcesz naprawić zderzak z AC i podpiszesz cesję. ASO będzie gadać z twoim TU. Odbierzesz auto naprawione i nic nie będziesz musiał robić. Co do zniżek to polecą zgodnie z regulaminem, ale i tak wyjdziesz lepiej na tym niż jakbyś miał że swoich wykladac.
Polecam wykupywanie ochrony zniżek.
  • Odpowiedz
  • 0
Okazuje się , że mam wykupiona ochronę zniżek, więc jakiś pozytyw w tą niedzielę. Oprócz tego mam małą wgniotke na drzwiach plus lekkie przetarcie z tyłu (na plastiku). Jeszcze trochę pojeżdżę i potem zgłoszę chyba.
  • Odpowiedz
@slawomir-gr zgłaszasz szkody zawsze w ostatnim tygodniu aktualnego ubezpieczenia jest to najlepsza opcja bo jeśli wydarzy się jakaś kolejna szkoda w pobliżu starej to może uda się to podciągnąć do jednego zdarzenia.
  • Odpowiedz