Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, kupiłem kilka dni temu w Decathlon elektroniczny sprzęt sportowy rozpakowałem go i używam. Wczoraj udało mi się trafić na promocje na Amazonie na dokładnie ten sam produkt w cenie o prawie 40% niższej. Chciałbym zwrócić ten z Amazona w Decathlonie aby odzyskać te 40%. Tutaj moje pytanie - czy Decathlon gdziekolwiek zapisuje na paragonie numer seryjny urządzenia?

#decathlon #zwrot

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1) to jest oszustwo czyli coś gorszego niż kradzież
2) Decathlon ma teraz elektroniczne znaczniki na każdym produkcie zamiast kodów kreskowych i myślę że każdy jest unikalny a więc jak najbardziej mają możliwość przypisywania numeru seryjnego do każdego paragonu. Czy to robią - nie wiem, ale myślę że tak, przynajmniej na własnych produktach żeby śledzić np procent zwrotów w zależności od partii produktu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wzorowy-badacz-32: @Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: nie no, oszustwo musi doprowadzać inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia mieniem, jeśli zwrot towaru jest pełnowartościowy to przecież nie ponieśli straty, i jeszcze trzeba udowodnić celowość, a celowości wysłania innej sztuki identycznego towaru nie udowodnią.

Gdyby traktować to jako oszustwo, to pomyłki w zwrotach nieoznaczonych towarów też nim by były, np. kupujesz 10 rolek tapety z dwóch sklepów, bo w jednym brakło, zostały 2, no i nie wiadomo
  • Odpowiedz