Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z was ma doświadczenie w dochodzeniu odszkodowania od zarządcy drogi? Wczoraj wieczorem na słabo oświetlonej ulicy wpadłem w dziurę i zaliczyłem glebę. Na szczęście bez złamań, ale wiadomo, ciuchy i elementy w szosie uszkodzone :( Mógłby ktoś podpowiedzieć jak rozegrać tę sprawę?

#szosa #rower #prawo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ptasiek2: co konkretnie rozumiesz przez dowody? Dyspozytor odmówił przyjazdu policji we względu na brak zagrożenia życia, powiedział że mogę sobie pojechać na komisariat, ale jestem poszlifowany więc pojechałem do domu opatrzeć rany. Na pobliskim teatrze jest kamera, która jest idealnie skierowana na miejsce wywrotki, rozmawiałem dziś z gościem od monitoringu, ale oczywiście na gębę niczego nie udostępnią...
  • Odpowiedz
Wczoraj wieczorem na słabo oświetlonej ulicy wpadłem w dziurę i zaliczyłem glebę

@Rules: No offence do Ciebie, ale serio za takie coś można się domagać odszkodowania? Czy to na rowerzyście nie ciąży obowiązek posiadac odpowiednie wyposażenie (lampka) lub w przypadku jej braku nie należy dostosować prędkości do warunków?
  • Odpowiedz
  • 6
@Zabi96: na wykopie jak zawsze chodzące ideały, serio nigdy nie wpadłeś w dziurę rowerem/samochodem? Dlaczego miałbyś ponosić np. koszt pękniętej felgi w aucie podczas gdy zarządca drogi ma w dupie jej remont i cała jest podziurawiona? Co do mojej sytuacji - ulica była oświetlona, ale przez rosnące przy niej drzewa na jezdnię padały cienie i ta dziura ukryła się właśnie w takim cieniu. Z tego co mi wiadomo zarządca ma
  • Odpowiedz
@Rules: Tak jak @ptasiek2 pisze - bez notatki policyjnej masz prawie zerowe szanse na odszkodowanie. Napiszą śmieszne pisemko, że pracownicy zrobili rekonesans miejsca zdarzenia kilka dni później o wskazanej w zażaleniu godznie i nie stwierdzili nieoświetlonej dziury
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@krabozwierz to co mogę teraz zrobić? W miejscu gdzie wyglebiłem na dwóch budynkach są kamery - teatr i uczelnia. Na 99% moja gleba się na nich nagrała. Napisać do policji pismo z prośbą o zabezpieczenie monitoringu?
  • Odpowiedz