Aktywne Wpisy

souvlaki +1
dla tych co mieszkają w blokach. zamykacie drzwi do mieszkania na klucz jak idziecie spać???

koniolizator +38
Jadę do mechanika od automatycznych skrzyń biegów. Trzymajcie kciuki żebym nie musiał zakredytować się na 3 pokolenia do przodu.

@krytyk__wartosciujacy: Mnie to wygląda na funkcjonujące w Unreal 5 drzewko decyzji i interpretacji zachowań postaci, co najwyżej jakiś dodatek do istniejącego, żeby coś było. Absolutnie nie tłumaczy to dotacji z pieniędzy publicznych, jakiejkolwiek. https://forums.unrealengine.com/t/behavior-tree-documentation/4366
I wtedy jak masz taki zarys gry, AI tworzy scenariusz i Tokarczuk go szlifuje.
Brzmi dobrze? Może na gierki które kończysz w kilka godzin i możesz przejść na kilka/set sposobów może być całkiem ciekawy.
@KONONOWlCZ: Ogólnie tak, ale z dotacji to dyskwalifikuje
kasa pójdzie pewnie dla Tokarczuk na przygotowanie dialogów i badań psychologicznych, później jakiś student to poskleja z API ChatuGPT
Tak jak pisze @mulligan - nie zrobią nic innowacyjnego, ale przeprowadzą badania.
Ten konkurs to takie dofinansowanie startupów, tylko za naszą+ europejską kasę a nie "pozyskaną" od inwestorów.
@KONONOWlCZ: no tak może wyjątkowo tutaj wykluczyli- ja piszę z własnego doświadczenia, bo tydzień temu dosłownie składałem dokumenty do PARP z oświadczeniem, że za ostatnie 3 lata jestem na plus. No słabo ogólnie, choć to może być na papierze legalne.
Ja rowniez nie siedze w UE, gamedev opuscilem 10 lat temu, ale mimo to widze, ze czepiasz sie kompletnie z czapy szukajac afery na sile, tak samo jak gosc wepchniety przez PiS
@pasta_alla_carbonara: Ogólnie to sam w tym siedzę (nie w gamedev na szczęście) składałem wniosek do PARP w zeszłym tygodniui po prostu wiem, że ja bym tej kasy nie dostał, bo składałem wraz z oświadczeniem, że firma jest na plus za ostatnie 3 lata, ogólnie to standard. Wygląda jakby regulamin był pisany pod nich, podobnie jak projekty NCBR za PIS.