Wpis z mikrobloga

• 74
@AryanWonderBoi: Putin nam w końcu odpuścił! A tak serio Koalicja to nie jest ten "stary Tusk", to jest "Tusk 2.0" który lubi rozdawnictwo i inflację (bo klęsce reformy OFE), ale jednak ma jakieś zahamowania w stosunku do PiS
  • Odpowiedz
@jacos911: ale od 2019r to w IT wynagrodzenia tez mocno wywalilo, oczywiscie teraz juz siadlo troche ale i tak nie znam nikogoz IT kto od 2019r nie zarabialby przynajmniej 50% wiecej, a sa tacy co i 300%. I nie mowie tu o sytuacjach typu ze przeskoczyl z juniora na seniora w 5 lat i dlatego ma wiecej.
  • Odpowiedz
@jacos911: w 2018 dorabiałem 2 sklepie i masło było wtedy po 7-8zł też. Tam gdzie mieszkania były po 450 teraz są za 700. Tam gdzie były za 700 teraz są po 1.1mln. Także propaganda na miarę TVP kurskiego.
  • Odpowiedz
@jacos911 może nie najlepsze, źle się wyraziłem, bo być może nie da się określić najlepszych decyzji, ale podjęli bardzo dobre, co jak najbardziej bylo i jest widać w rozwoju naszego kraju. Można powiedzieć,.że trafili w punkt ze stopami, a to ważne żeby nie przegrzać albo nie zadusić gospodarki. Skumulowana inflacja... Uwielbiam to sformułowanie. Ile wzrosły zarobki, ile z dóbr jest droższa o tyle procent? Od razu ci napiszę, bo widzę, że
  • Odpowiedz
  • 0
@jan_ush: Rozumiem, że Ty jesteś z tych, co uważają że nawet wysoka inflacja jest do wybaczenia jeżeli dochodzi do statystycznego wzrostu zarobków? A jak się nie zgadzam z tym, że PiS nie mógł nic zrobić żeby inflacja w Polsce tak nie wystrzeliła, to jestem od razu trollem? To może jeszcze napisz że to wina Putina i od razu wiem, że jesteś po szkole billboardów NBP
  • Odpowiedz