Wpis z mikrobloga

Szukam najlepszego osteopaty/fizjoterapeuty w #krakow mam problem z rwą kulszową i nikt za bardzo nie jest w stanie mi pomóc, pomimo że na rezonansie nie ma zmian które by na to wskazywały.

#fizjoterapia
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razor172: fizjo Marcin Potakiewicz. Słucha, patrzy, notuje uwagi odnośnie testowanych metod, wiąże fakty ze sobą. Nie wiem czy z takim czymś pomoże, ale zrobił świetne wrażenie i pomógł z czymś, co sprawiało wrażenie bycia czymś innym.
  • Odpowiedz
@razor172: Moja babcia "miała" rwę kulszową. Przynajmniej dwóch lekarzy tak diagnozowało. Ostatecznie okazało się że to rak kości. Inna sprawa że to było 15 lat temu, dziś pewnie diagnostyka stoi na wyższym poziomie.
  • Odpowiedz
@razor172: @demimka może mieć rację. Sam miałem taki problem; okazało się, że to pokurczony gruszkowaty. Kilka-kilkanaście wizyt u fizjo, ćwiczenia korekcyjne na wyrównanie imbalansów i codzienne rozciąganie, po ok. 5 miesiącach w 99% przeszło. Dzisiaj odzywa się tylko po wielogodzinnej jeździe autem, długim locie samolotem itp. Poszukaj piriformis syndrome, piriformis stretch na tubce i wypróbuj parę ćwiczeń. Szybko się połapiesz, czy to pomaga, czy nie
  • Odpowiedz
@razor172: w krakowie polecam MoveCenter, wyprowadzili mnie po zerwaniu ACL i obecnie gram w pilke i wszystkie kontaktowe sporty. Odezwij sie na pv dam Ci ref linka na darmowa konsultacje. Maja siedzibe na zawilej, Ruczaj
  • Odpowiedz