Wpis z mikrobloga

Zakup dokonany na allegro i wysłany przez inpost do paczkomat ( dostawa smart). Sklep wysłał towar, ale jak się okazało, na etapie wrzucania paczki do paczkomatu, kurier ją zgubił. Zostałem o tym poinformowany drogą mailowa oraz telefoniczna z mojego oddziału inpost. Czy powinienem reklamacje sam zgłaszać do inpostu i walczyć o swoje, czy zgłosić to allegro a może sprzedającemu, że paczka do mnie nie dotarła? Jaka jest najlepsza procedura?

#allegro #inpost
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak jak koledzy mówią, zgłoś do sprzedawcy. Finalnie on pewnie zgłosi reklamację do Inpost, skoro to oni zgubili :)
  • Odpowiedz
@ImeNs: a dlaczego Ty masz zgłaszać reklamację, nie dostałeś towaru, otwierasz dyskusje zgłaszasz o zwrot pieniędzy bo kupiłeś gdzie indziej i już dotarło i czekasz na przelew.
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678: szczerze, to zdziwiło mnie, że inpost się do mnie z tym odezwał i sugerował, że to ja mam z nimi teraz sobie to jakoś rozwiązać. Sam osobiście też uważam, że powinni się odezwać do sprzedawcy i wtedy ewentualnie sprzedawca mnie powinien poinformować o zaistniałej sytuacji, wychodząc z jakąś formą rozwiązania problemu. Czytaj, przesyłka będzie później, bo tamta została zagubiona i on wysyła kolejną. Dziwne to było ze strony inpostu.
  • Odpowiedz