Aktywne Wpisy

volodia +4
Robię w czterobrygadówce i jeden poszedł na urlop a drugi na zwolnienie lekarskie. Teraz mam 8 dni pracy po 12 godzin.
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza

vojteknowak +24

Jechałem za typem 90km, trzykrotnie dzwoniłem na 112, informując gdzie jesteśmy, w którym kierunku się poruszamy. Jest to droga między dwoma miastami, a chłop był z innego województwa, więc zakładałem że będzie jechał ta sama drogą co my, no i jechał.
Nie było żadnych świateł, ani miejsca gdzie mógłbym zabrać mu klucze i w sumie nie mam alkomatu w oczach, więc zostawiłem sprawę policji.
Zgadnijcie ile czasu, na przestrzeni tej godziny, godziny dwadzieścia, zajęło policji zatrzymanie typa?
Też nie wiem, bo jak dojechałem do miasta, pojechałem do domu, a on dalej w Polskę.
#polskiedrogi #samochody #policja
W pl raz, jechałem za typem landami około 50 km i d--a. Najśmieszniejsze było że zadzwonił gliniarz, powiedziałem mu gdzie jesteśmy to stwierdził że to już nie ich rejon i przekaze sprawę innemu komisariatowi.
https://tvn24.pl/polska/tysiace-wakatow-w-policji-sytuacja-wymaga-pilnych-dzialan-st8078258