Wpis z mikrobloga

Robię w czterobrygadówce i jeden poszedł na urlop a drugi na zwolnienie lekarskie. Teraz mam 8 dni pracy po 12 godzin.
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza
  • 208
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volodia: A co Cię obchodzi ten typ? Jak chcesz coś z tym zrobić to idź do inspekcji pracy, że narzucają Ci takie nadgodziny. P------------c jego nie poprawisz swojej sytuacji, a chyba o to chodzi?
  • Odpowiedz
Teraz mam 8 dni pracy po 12 godzin.

@volodia:

Art. 133. [Minimalny tygodniowy odpoczynek od pracy]
§ 1.
Pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku, obejmującego co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego.
  • Odpowiedz
@slawek887: no nie... Koledze chodzi żeby właśnie dojechać tamtemu a nie poprawić sytuację w firmie. Zaraz jeszcze przeczytamy, że coś tam z naszych podatków o to go boli a nie typ który może się okazać, że już poznał firmę i jak z nią trzeba działać
Ale obym się mylił
  • Odpowiedz
  • 247
@volodia: dobrze was janusz wyszkolił, że myślisz o p--------u kolegi z pracy, a tymczasem szef was dyma i łamie prawo pracy. Idealny przykład dlaczego w tym kraju się lipnie żyje.
  • Odpowiedz