Wpis z mikrobloga

Nastawiałem się na zakup iPada 10gen (internetu, Netflix, proste excele) lecz dzisiaj w iSpot koleś nawkrecal mi że to sprzęt bez perspektywy i MINIMUM to iPad Air bo tamten zaraz nie będzie wspierany itd. Pomocy!! :(
#ipad #apple #iphone
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vivanat: no jezeli mialbym do wyboru procek M2 czy A14 Bionic, bez namyslu wybralbym ten pierwszy, bedzie Ci sluzyl przez lata.

Co nie zmienia faktu, ze sprzedawca nasciemnial, bo najnowszy ipadOS co wyszedl 3tyg temu wspiera nawet ipady 7gen, a przestal wspierac:

2nd-gen 12.9-inch iPad Pro, the 10.5-inch iPad Pro, and the 6th-gen iPad
  • Odpowiedz
@vivanat: zerknij na polecane wyżej https://buyersguide.macrumors.com/
jest duże prawdopodobieństwo, że podstawowy iPad może zostać niedługo odświeżony (obecny model jest na rynku już 2 lata). Obecnie najstarszy model iPada, który obsługuje nowy iOS to 7 generacja z 2019. Czyli 10 bedzie pewnie jeszcze jakieś minimum 3 lata dostawać aktualizacje. Przy czym świat się nie kończy jak sprzęt przestaje być wspierany, bo do twoich potrzeb to pewnie jeszcze dlugo będzie dobrze działać
  • Odpowiedz
@vivanat nie wiem czy to jeszcze jest aktualne, bo nie śledziłem tabletów ze 2 lata, ale historycznie podstawowe iPady zawsze miały lukę między szkłem a wyświetlaczem i wyglądało to koszmarnie xD Jeżeli nadal tak jest, to bierz Aira, nawet poprzedniej generacji
  • Odpowiedz
MINIMUM to iPad Air bo tamten zaraz nie będzie wspierany itd. Pomocy!! :(

@vivanat: to też, ale ogólnie sam ipad air jest lepszy przez laminowany ekran, niższą wagę, obsługę pencila 2gen.

W lantre masz oficjalnie recertyfikowane przez apple ipady air w cenie zwykłego 10gen - imo zajebisty deal.
  • Odpowiedz