Nastawiałem się na zakup iPada 10gen (internetu, Netflix, proste excele) lecz dzisiaj w iSpot koleś nawkrecal mi że to sprzęt bez perspektywy i MINIMUM to iPad Air bo tamten zaraz nie będzie wspierany itd. Pomocy!! :( #ipad #apple #iphone
@pasta_alla_carbonara ale air odjeżdża ceną. W marketach 10 gen można kupić już za 1650 zł. To na ile iosow jeszcze teoretycznie ma perspektywę 10 gen?
@vivanat: no cena jest jeszcze wysoka niestety, ale ja bym pewnie czekal na jakies promocje u resellerow. Co do wsparcia, pewnie min. dwa ipadOS i potem z dwa lata łatek bezpieczenstwa.
@vivanat: zerknij na polecane wyżej https://buyersguide.macrumors.com/ jest duże prawdopodobieństwo, że podstawowy iPad może zostać niedługo odświeżony (obecny model jest na rynku już 2 lata). Obecnie najstarszy model iPada, który obsługuje nowy iOS to 7 generacja z 2019. Czyli 10 bedzie pewnie jeszcze jakieś minimum 3 lata dostawać aktualizacje. Przy czym świat się nie kończy jak sprzęt przestaje być wspierany, bo do twoich potrzeb to pewnie jeszcze dlugo będzie dobrze działać
@vivanat nie wiem czy to jeszcze jest aktualne, bo nie śledziłem tabletów ze 2 lata, ale historycznie podstawowe iPady zawsze miały lukę między szkłem a wyświetlaczem i wyglądało to koszmarnie xD Jeżeli nadal tak jest, to bierz Aira, nawet poprzedniej generacji
@vivanat: mam iPada z 2017 roku i właśnie z niego odpisuję na ten komentarz. Już nie jest wspierany ale działa Internet i YouTube :) Bateria już słabo trzyma, i czasami coś zwolni ale daje radę na tyle że szkoda mi kupować nowy.
Środek galerii handlowej w Katowicach, psiara zabrała b--ń bez zabezpieczenia na obiadek. Mimo zwracania uwagi o kaganiec ta udawała głuchą. Zwróciłem uwagę ochroniarzowi, ale ten też tym się nie przejął.
#ipad #apple #iphone
Co nie zmienia faktu, ze sprzedawca nasciemnial, bo najnowszy ipadOS co wyszedl 3tyg temu wspiera nawet ipady 7gen, a przestal wspierac:
jest duże prawdopodobieństwo, że podstawowy iPad może zostać niedługo odświeżony (obecny model jest na rynku już 2 lata). Obecnie najstarszy model iPada, który obsługuje nowy iOS to 7 generacja z 2019. Czyli 10 bedzie pewnie jeszcze jakieś minimum 3 lata dostawać aktualizacje. Przy czym świat się nie kończy jak sprzęt przestaje być wspierany, bo do twoich potrzeb to pewnie jeszcze dlugo będzie dobrze działać
@vivanat: w sumie to tak, czy to wszystkim przeszkadza to już inna sprawa
@vivanat: to też, ale ogólnie sam ipad air jest lepszy przez laminowany ekran, niższą wagę, obsługę pencila 2gen.
W lantre masz oficjalnie recertyfikowane przez apple ipady air w cenie zwykłego 10gen - imo zajebisty deal.