Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +101
Najpierw j-----m 5 lat jako konstruktor w korpo i robiłem studia z mechaniki, żeby mieć 5500 brutto, potem stwierdziłem, że tak się nie da i cudem półtora roku temu wskoczyłem do IT (Python+SQL i w pewnym stopniu Kotli), a teraz znowu szykuje się bezrobocie. K---a lvl 27, ostatni raz więcej niż 4 dni wolnego miałem po maturze 7 lat temu i dalej mam g---o w życiu. Przecież to jakiś k---a koszmar, niech
Koksixk +59
#gry #reddeadredemption2
Czy tylko według mnie rdr2 to jedna z najnudniejszych gier? Po 4h odinstalowałem przy akompaniamencie ziewania
Czy tylko według mnie rdr2 to jedna z najnudniejszych gier? Po 4h odinstalowałem przy akompaniamencie ziewania
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
#demografia #dzieci #ekonomia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Absolutnie nie, lepiej szybko z nią zerwij, a później za kilka lat napisz tutaj znowu jaki to jesteś samotny i żadna ciebie nie chce pomimo, że jesteś #programista15k.
Wykop to bańka bananowych oskarków, którzy myślą, że bez 2x20k na rękę nie da się żyć xD
A tymczasem mediana w Polsce to 6.5k brutto, co na dwójkę daje 13k brutto i jakoś ludzie żyją, utrzymują rodziny, kupują mieszkania.
Gdybym się obrażał o takie rzeczy nie pisałbym na Wypoku.
Żona nauczycielka to skarb. Finansowo Ty się możesz skalować tak, że ona nie musi - a pozapłacowe korzyści z pracy nauczyciela (szybciej w domu, wolne wakacje, ferie, święta) znacznie Ci ułatwią życie.
xd
@mirko_anonim: xD Niezłe masz kryteria doboru partnerów