@Elberus nie wiem, na razie CBA go tylko aresztowało, ciekaw jestem jakie zarzuty mają mu postawić, no ale Palikot za kratami nawet, jeżeli byłoby to tylko na 3 miechy to zawsze coś czym każdy rząd może się pochwalić, w końcu wiele ludzi poczuło się oszukanych, a i w mediach nagonka była na niego bardzo duża.
@StdPtr ciekawe co na to Pan komornik który na tym wszystkim siedzi. Kamienica która często podziwiam przechadzając się po Lublinie była siedzibą jednej ze spółek które przyniosły duże straty
ciekawe co na to Pan komornik który na tym wszystkim siedzi. Kamienica która często podziwiam przechadzając się po Lublinie była siedzibą jednej ze spółek które przyniosły duże straty
@curus_bahleda_farel: No właśnie- spółek, a nie Palikota lub je wynajmowały od Palikota więc są jego dłużnikami. Najpiew musi być upadłość spółki, może też złożył w terminie wniosek o upadłość, postępowanie naprawcze, ustalenie odpowiedzialności zarządu itd- można bronić się spokojnie latami.
@djtartini1: tak obecnie spółki przejął sądowy syndyk i w jednej z nich toczy się proces restrukturyzacyjny a w w drugiej upadłościowy. Do komornika jeszcze daleka droga, bardzo daleka.
@curus_bahleda_farel chciałem wrzucić trochę złotówek w jego interes, bo stopa zwrotu wyglądała fajnie. Nie wiem dlaczego tego nie zrobiłem, bo zawsze z zachłanności robię beznadziejne interesy.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@curus_bahleda_farel: No właśnie- spółek, a nie Palikota lub je wynajmowały od Palikota więc są jego dłużnikami. Najpiew musi być upadłość spółki, może też złożył w terminie wniosek o upadłość, postępowanie naprawcze, ustalenie odpowiedzialności zarządu itd- można bronić się spokojnie latami.