Wpis z mikrobloga

Czy jak pójdę do dauglasa/sephory i będę chciał kupic 1 milion parfum i powiem że chce jak najstarszy batch code to poszukają mi na magazynie jakiegoś starego? Ma to wgl sens albo robił ktoś z was tak kiedyś? Zalezy mi na perfumach sprzed kastracji. #perfumy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesteMlodyGzGdyni: Nikt nie będzie się w to bawił. Na półce masz ustawionych kilka pudełek i sam możesz sobie wybrać które weźmiesz, ale zazwyczaj to jeden i ten sam batch i prawie na pewno ten młodszy.
  • Odpowiedz
@Mathas: @youngboomer Domyślam się że nie mają na zapleczu batchy z 2018 roku, ale nawet chociaz te wyprodukowane rok wczesniej od tych co są na wystawie, mogą już zrobic dużą różnice w parametrach i zapachu, jak wiadomo każda reformulacja ujmuje perfumom niz im dodaje. A pamietam stare batche 1 milion parfum to była poezja a teraz kupiłem flakon na notino to jakis totalny kastrat mi przzyszedl aż musialem złożyć
  • Odpowiedz
@JesteMlodyGzGdyni: Nie dostaniesz nic sprzed 2022 roku z prostej przyczyny "Z dniem 1 marca 2022 r. wchodzi w życie zakaz wprowadzania do obrotu produktów kosmetycznych ze składnikiem Lilial o oznaczeniu INCI: Butylphenyl Methylpropional." Ten zapach ten składnik zawierał dlatego został wycofany ze sprzedaży w tej wersji i jest to pilnowane i kontrolowane. Wszystko po tej dacie (jakieś 40% zapachów na rynku) jest po reformulacji mniej lub bardziej udanej (głównie niestety
  • Odpowiedz