Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej,
Potrzebuję prosty hosting pod wordpress i pocztę email. Statyczna strona wizytówka, żadnych bajerów typu cache, baza danych czy bramka płatności. Nie chcę płacić za certyfikat, najlepiej jakby się odnawiał jednym kliknięciem. Mam domenę w nazwa.pl. Co polecacie?

#programowanie #hosting #informatyka #webdev

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: możesz postawić stronkę lokalnie na kompie (wordpress w jakimś dockerze) a następnie wyeksportowąć ją pluginem do statycznego HTML i wrzucić za friko na cloudflare.com, nie będziesz musiał się martwić aktualizacjami wordpressa etc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Cześć, zapoznaj się z naszą ofertą https://hostido.pl/polecam/WYKOP
Pakiet NVME 1 powinien być wystarczający na Twoje potrzeby. Z ww linkiem zapłacisz za niego 48,22 zł brutto w pierwszym roku a za odnowienia 60,27 zł brutto.
Do tego domena .pl rejestracja 12,29 zł z VAT przedłużenie w cenie 62,72 zł z VAT.
Normalne stawki, wszystko jasne na początku a nie przy przedłużeniu ;)
Darmowy SSL odnowi się automatycznie.
  • Odpowiedz
Mam domenę w nazwa.pl. Co polecacie?

@mirko_anonim: uciekać... np do seohost ;)

a hosting to nie wiem, ja mam w cyberfolks i problemu nie ma, ale sobie popatrz też innych dostawców, np. seohost ;)
na pewno nie nazwa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Również polecam seohost.pl

Będziesz tam miał szybki hosting z darmowym SSL (Lets encrypt), który sam automatycznie się odnawia co 3 miesiące, nie trzeba nic gmerać. Do tego możesz sobie później przenieść domenę .pl to będziesz miał odnowienia dużo taniej bo 68 zł/rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim

najlepiej jakby się odnawiał jednym kliknięciem. Mam domenę w nazwa.pl. Co polecacie?

Napisze ci możesz zrobić to uciekać z nazwa.pl- im szybciej tym lepiej dla ciebie. Na nazwa.pl się nic nie kupuje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustępliwy-czempion-56: proste wizytówki to tylko statyczny HTML, bez sensu pilnować i aktualizować jakiś portal (można wyeksportować). Włamy na portal nie zawsze są łatwo widoczne np. podmieniają zawartość tylko co któreś wejście albo doklejają na podstronach linki. Czysty HTML za razem łatwiej hostować, jest więcej opcji, też darmowych.

Można jeszcze rozważyć wizytówkę na platformie Google, są za darmo, podstawowa ale da się wpisać więcej niż na Mapach.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
@hosting-sdata:

Klienci, którzy przeszli do nas z Nazwa.pl mówią, że ich strony działają szybciej! Czy to niewystarczająca rekomendacja ? 🙂

Przekonałeś mnie. Najważniejsze to wiarygodne info.
  • Odpowiedz