Aktywne Wpisy
Ka4az 0
Poleci ktoś restauracje z możliwością rezerwacji? Trochę bardziej elegancka i ekskluzywna, ale też bez przesady - nie chce się czuć jak czubek. Fajnie jakby była to włoska kuchnia, piękny wystrój - cieżko mi coś znaleźć XD a i najlepiej okolice rynku.
#wroclaw #jedzenie71
#wroclaw #jedzenie71
arinkao +116
Zastanawiam sie czy GenZ sa świadomi tego ze X i Milenialsi beda za 10-30 lat głosowali za politykami, którzy będą kolanami przepychali ustawy dające emerytom trzydziestopiata emeryturę w roku? Albo ustawy ktore będą umożliwiały ściągnięcie najtańszych robotnikow z bangladeszu by pracowali za 5 zlotych w fabrykach Januszy?
Śmieszne jest to jak uważam sie za unikalnego bo nie wierze w emeryturę na stare lata, bo inwestuje w ETFy, bo uważam ze "czas" to najcenniejsze dobro, bo chce jak najszybciej przejść na emeryture by spedzic więcej czasu z moimi dziećmi oraz nie musieć pracować w korpopracy. A prawda jest taka ze tak myśli każdy. Każdy próbuje sie wybić i zarobic jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, i to najczęściej na garbie innych.
Uważam ze nie jestem pazerny, ze wystarczy mi tylko dach nad glowa, zdrowie, troche jedzenia, mozliwosc pomieszkania sobie w innym kraju przez chwile. Ze nie jestem tak pazerny jak Janusz co musi jezdzic X6, albo ze musze miec 20 mieszkan na wynajem.
Ale okazało sie ze nie moge miec tego dachu nad glowa, ze jedzenie jest coraz droższe a pensje w korpo nie nadarzają za inflacja.
Moim największym strachem jest to ze dotknie mnie dyskryminacja ze względu na wiek. Ze firmy w Polsce bada wolały zatrudnić 28-latka za 30% mojej pensji albo ze tak zautomatyzuja wszystko ze pewnego dnia dostane telefon od HR.
Wiec chyba to logiczne ze będę głosować na takie osoby które umożliwia mi wczesniejsza emeryture.
#kiciopyta #pytanie #takaprawda
#pieniadze #ekonomia #demografia
#zalesie #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: jakich fabrykach, Xddd
Przecież Polacy lubią płacić dużo za prąd, i nie chcą inwestować w tania energię,
Więc każda fabryka będzie nieopłacalna w tym Chlewisku skoro ceny dopiero poleca w górę
@adamsowaanon: od kiedy to jest kwestia chcenia? Wiatraki od niemca, czy panele od chińczyka nie załatwiają sprawy zasilania, a do elektrowni atomowej nie mamy ani technologii, ani paliwa.
Niemiec zatruł polakom rozumy że polski (ale tylko polski) węgiel jest niegodny wydobycia i teraz siedzimy z ręką w nocniku.
A przez 30lat nic nie zrobili, no to powodzenia z takimi nieudacznikami ważne że 500+ i 13tki są,
Elektrownia atomowa to nie jest samochód osobowy, że wybierasz i kupujesz, a potem tylko zarejestrować i jeździć.
Choć nawet tutaj nie każdy pojazd możesz zarejestrować.
To jest rynek całkowicie zamknięty i powiązany silną siecią zależności. Wybraliśmy amerykanów i co? I musimy iść z petycją do Brukseli, żeby nam pozwolili wybudować.
A nawet jeśli już coś powstanie, to myślisz, że będziemy pierwsi w kolejce po paliwo?
@mirko_anonim: skąd taki absurdalny pomysł? 30% dorosłych w Polsce nie ma żadnych oszczędności i żyje od 1