Wpis z mikrobloga

Pro tip, część ugotowanej fasolki blendujemy i zagęszczamy nią resztę:


@arinkao: Najlepszy zagęszczacz to ta gluciasta zalewa z puszki, czysta skrobia z fasoli z wodą.
  • Odpowiedz
Jest sezon na fasolkę na wykopie. Jedna osoba zrobiła, reszta pozazdrościła i wreszcie mam i ja ;)


@arinkao: Na fasolkę po bretońsku jest wiecznie sezon. Ja mam ten sezon ok 30 lat, a robię sam już ok 20 lat. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Idzie chłód, czyli okres na najlepsze dania... lubię "ciężką" kuchnie, taką co się można najeść.
  • Odpowiedz
Pro tip, część ugotowanej fasolki blendujemy i zagęszczamy nią resztę:


@arinkao: Pro tip z krajów, z których taka fasolka pochodzi np jako cassoulet: dusimy na wolnym ogniu, najlepiej w piekarniku, aż fasola sama zacznie zagęszczać.
  • Odpowiedz
  • 0
Najlepszy zagęszczacz to ta gluciasta zalewa z puszki, czysta skrobia z fasoli z wodą.


@dran2: Oujałeś? Nie używam fasoli z puszki ¯\(ツ)/¯
_______________________________________

Pro tip z krajów, z których taka fasolka pochodzi np jako cassoulet: dusimy na wolnym ogniu, najlepiej w piekarniku, aż fasola sama
  • Odpowiedz