Aktywne Wpisy

nocnica +15
W którym roku dostaliście/kupiliście swój pierwszy telefon komórkowy? :) Ja dostałam od rodziców jak szłam na studia, czyli w 2004. Siemens C-45 :D
#pytanie #kiciochpyta #ankieta #telefonkomorkowy
#pytanie #kiciochpyta #ankieta #telefonkomorkowy

sj410 +1293
Takietam z innego portalu.
źródło: 1000047100
Pobierz

https://www.olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-automat-tct-lpg-CID5-ID10yC6N.html
#samochody #auto #alfaromeo #alfaholicy
A nie są to tanie rzeczy. Do tego dwusprzęgłówka która też będzie wymagać drogiego serwisu.
Posiedziałem tam trochę jak miałem mito 1.4t i ogólnie rzecz biorąc Alfy się nie psują, ogólnie jest na to mała szansa, a w ogóle jak dbasz tak masz.
Jak szukałem przyczyny zacierającego się napinacza rozrządu to ich pomoc wyglądała tak że "załóż oryginalną włoską część, a nie jakiś badziew". Pierwszy rozrząd założony w serwisie Alfy Romeo w Zurichu, drugi w polskim
Sam miałem MA w 1.4t 140 km przy przebiegu 150 tys km i nic się nie działo. Ale za to sprzęgła w skrzyni już dawały o sobie znać ( z tym że
W MiTo z tego co wiem nie było zautomatyzowanej skrzyni tylko automatyczna dwusprzęgłówka. Najprawdopodobniej miałeś to samo co ta Giulietta - chyba że coś ekstremalnie
Ta skrzynia jest tak tragiczna że przez nią sprzedałem mito. Dobrze że łopatki były przy kierownicy bo na mrozie to leciało na jedynce do odcięcia nim zmieniło bieg.
Może w tych nowszych wprowadzili normalny automat ale moja z 2013 czy tam 2014 miała manual.
źródło: IMG_20230223_102330
PobierzJeżeli ktoś Ci
Kupilem go. Ciezko bylo sie do czegos przyczepic. Diagnosta byl podobnego zdania. Lekkie zapocenie od dolu jest ale okreslil to tak, ze to jest i tak najmniejsze jakie widzial w alfie. Krotko mowiac minimalne. Rdzy od dolu zadnej
https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-gt1-flex-3-5w40-xtl-5-litrow.html
źródło: olej
PobierzJeśli to był dwusprzęglowy automat to XD
Przy przebiegu 105 tys km on już nie działa, robi się zimno i biegów nie chce zmieniać.
Zrobilem serwis oleju i płynu w tym zbiorniczku i bez zmian, biegi zmieniało
źródło: 1000017995
PobierzJeździłem dsg i ma się nijak do tej skrzyni z mito. W mito na zimnym nie zmienia biegów i tylko łopatki ratowały sprawę. Nawet ten aisin z citroena był o niebo bardziej kulturalny. Ona działała jak Dual Logic w fiacie 500. Kupiłem auto z salonu Alfy Romeo z przebiegiem 105 tys km. Nie wierzę że sprzęgła były już