Wpis z mikrobloga

• 11
@sj410: nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... A co mówi Stano? Kogo stronę trzyma? Śmieci czy prawdziwych obywateli patriotów?
  • Odpowiedz
A co mówi Stano? Kogo stronę trzyma?

@saib75: Stano nie wiem, ale oglądałem wczoraj reportaż tej pani, i całkiem dobra robota - obnażyła manipulacje policji i prokuratury.
(Borys wcale nie miał przy sobie pieniędzy i dokumentów, tylko miał je w samochodzie, nie wiadomo też, czy był wśród nich paszport;);
zaskoczyła też prokuratora informując go, że 3 godziny po zdarzeniu włamano się do mieszkania denata (więc pewnie coś tam miał przypałowego
  • Odpowiedz
to wzruszające że w dzisiejszych czasach są jeszcze ludzie którzy kontynuują rodzinne tradycje

@loginnawykoppl: no właśnie ten może próbował pójść w ślady ojca, ale nie było mu dane XD
  • Odpowiedz
@kot_do_drzwi: nic co napisałeś nie ma kompletnie żadnego znacznie w toczącej się sprawie

w momencie jak wyszedł po raz drugi z domu karabinkiem, zamknął zasadniczo wszystkie drzwi, na których było napisane obrona :)
  • Odpowiedz
@sj410: Doskonały przykład na to, że patologia jest dziedziczna. Głupcy, czy teraz widzicie jak konieczna jest chemiczna kastracja ludzi wyjętych spod prawa? Tak, tak, pierw ojciec mógł zrobić dziecko a potem stać się złym człowiekiem. Wiem, że prawo nie jest idealne, ale od czegoś trzeba zacząć, coś trzeba ruszyć. Czy dostrzegacie teraz konieczność działania bez względu na cenę?!
  • Odpowiedz
  • 79
@amath: czyli jak wrócę do domu i przed kolejnym wyjściem w obawie przed agresywnymi ćpunami wezmę ze sobą pałkę teleskopową, to nie mogę jej użyć w pbrnie własnej, bo po przekroczeniu progu pierwszy raz coś się kasuje?

I w przypadku broni palnej działa to tak samo?

Czyli jak wychodzę drugi raz, to najlepiej jakby mnie pobili, bo to zgodne z... no właśnie - z czym?
  • Odpowiedz
  • 20
w momencie jak wyszedł po raz drugi z domu karabinkiem, zamknął zasadniczo wszystkie drzwi, na których było napisane obrona

@amath: a to spokojnie. Wszystko zależy na jakiego papugę go stać. Pan "adwokat" od trumny na kołach dostał tylko 1.5 roku za zabicie dwóch niewinnych kobiet.
  • Odpowiedz
@amath:
Jeżeli linią obrony pozostanie "obrona konieczna" to tak, ale może obrońcy zmienią na działanie w afekcie, albo zbudują jakieś okoliczności łagodzące. (Jeśli np. okaże się, że denat był groźnym przestępcą, który groził bliskim sprawcy). A fakt, że wcale nie został zatrzymany spakowany i z paszportem może będzie jakąś okolicznością do zwolnienia z aresztu i odpowiadania z wolnej stopy (ale wątpię).
  • Odpowiedz