Wpis z mikrobloga

• 1
@rrobot: no tak, ale raz miałem takie toxica szefa, że mi przywalił mobbing. Wszystko było źle wyestymowane, gdy to zgłaszałem to kłamał, że on znajdzie bez problemu kogoś kto zrobi to w jeden dzień. Masakra. Ta firma już nie pracuje bo padła, ale rysa na karoserii jest już 4eva
  • Odpowiedz
@_atreides: to porównywanie do jednostek to też jest standard, miałem tak wiele razy, p------e to jest, jedna ze szcztuczek, manipulacji psychologicznej przełożonego na Tobie

To jest nawet w artykule co wrzuciłem w punkcie 7

https://wykop.pl/wpis/78324233/presja-w-sprintach-programistycznych-moze-byc-wywi
@Ksiega_dusz +10
Artykuł o technikach wywierania presji w Sprintach w Scrumie

Presja w Sprintach w Scrumie może być wywierana na wiele sposobów, ale warto zaznaczyć, że tworzenie nadmiernej presji zazwyczaj przynosi negatywne efekty, takie jak obniżenie jakości pracy, wypalenie zawodowe i spadek motywacji zespołu. Jednak niektóre techniki zarządzania lub presji są
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: w zasadzie to nie jest nawet kwestia scuma lub sprintow - bez sprintow to samo sie odbywa, ale wszystko jest przeliczane na inny rodzaj "points" - np: na koszt jaki placi klient za roboto-godzine.

Spotkanie kilku programistow bo jedna osoba ma blockera? Potem pogadanka z szefem ze nasze spotkanie kosztowalo powiedzmy 180zl/h * 0.5h * 4 programistow.

Scrum pointy sa tylko po to, aby zaciemnic rzeczywista wartosc pracownika ->
  • Odpowiedz
że on znajdzie bez problemu kogoś kto zrobi to w jeden dzień

@_atreides: czyli mam tego nie robić i przepiąć taska na Ciebie? Po co będę się męczył i przepalał godziny skoro masz kogoś kompetentnego.

Naucz się dyskutować i bronić efekty swojej pracy to Ci żaden troll bagienny z żyłką mobbera nie będzie mówił co masz robić ...
  • Odpowiedz
@_atreides: na freelance robiłem z podobnym gagatkiem, mała firma więc właściciel zarządzał projektami - dokładnie w opisany przez Ciebie sposób. Robota zawsze do zrobienia na wczoraj, max na jutro - nawet jeśli do zrobienia było 20h. Ostatecznie jednego dnia zanim zdążył mi dać taska powiedziałem, że to p------ę. Najpierw zaproponował że zapłaci mi 3x tyle byle na dziś task był zrobiony a kiedy odmówiłem zagroził prawnikami xD
  • Odpowiedz
@trynki96:
Znasz jakiś odłam IT, w których nie ma takich cyrków? Przecież to jest chore. Weź udowodnij w sądzie, że śmieć cię mobbuje skoro nawet nagrania odrzucają jako dowód. Ten kraj to karton.
  • Odpowiedz