Wpis z mikrobloga

@Traczex fajny! Osobiście okien dachowych tyle bym nie robił na tak małym domu - > będzie się mocno nagrzewac.
Polecam zamontować od razu rolety elektryczne na kablu.
Ja przyzydzilem, montowałem markizy a teraz mam rolety solarne ake są ze 2x droższe ;(
  • Odpowiedz
@Traczex a metraż spokojnie wystarczający, nie ma co te marudy słuchać!
Jakie ogrzewanie robisz?

PS: jeżeli chcesz w jakimś konkretnym miejscu kiedyś PV robić to osobiście u umie na podobnym dachu montowałem przepust solarny/PV.
Warto pomyśleć na przód o jakiś wyjściach np na klimę, siłę itp jeżeli potrzeba aby na tym etapie ładnie po ukrywać
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@Antinho nie wiem ile dachówka by wyszła bo nie sprawdzałem, chciałem ta blachę od początku. Ruukki clacic, blacha z rynnami około 20k wyszła 190m2 dachu
  • Odpowiedz
@Traczex: zaczynałem mniej więcej rok przed Tobą, nie kiwnąłem nawet palcem przy robocie, wszystko ekipy, SSO, 130m2, dachówka ceramiczna wyszedł dokładnie 230 tys. złotych w kilka miesięcy (SSZ 280 tys.). A to już były czasy gdzie ceny zaczynały ostro szaleć. Moim zdaniem za taki metraż i najprostszy kształt to wysoka cena jaką już zapłaciłeś, w dodatku czas ucieka a do końca daleeeeko.
  • Odpowiedz
@Traczex kredyt jakiś brałeś czy z bieżących wypłat? Działkę miałeś już od kogoś z rodziny czy też własna praca?
Kozak, pięknie domek wygląda. Trzymam kciuki za szybkie ukończenie, też chciałbym sobie kiedyś zbudować jakąś parterówke
  • Odpowiedz