Wpis z mikrobloga

Właśnie w radiu słyszałem o strajkach przed ambasadą Turcji w związku ze zwolnieniami w firmie Beko. Jeden z bystrzaków powiedział, że winny jest też obecny rząd bo nie interesuje się Polakami i uwaga... "TYLKO NIEMCY SĄ DLA NICH WAŻNI"

I tak sobie siedzę i zastanawiam się jak ci ludzie połączyli zwolnienia w prywatnej, tureckiej firmie (której pewnie nie kalkuluje się już produkcja w Polsce) z Niemcami. Pewnie ta Merkel dba o to, żeby Turcy zamknęli produkcję bębnów do pralek w Łodzi czy coś XD

Fascynujące stworzenia

#polityka #bekazpodludzi #niemcy #pracbaza
erni13 - Właśnie w radiu słyszałem o strajkach przed ambasadą Turcji w związku ze zwo...

źródło: 7FC6CE60-AC2F-445A-B3C4-75D379AC9CE7

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erni13 zabawne są te ich żądania. Ale co innego może wygadywać śmieszny koleś z solidarności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Już ich poprzednicy z francuskiej fabryki robili to samo i też hulia uzyskali.
  • Odpowiedz
  • 12
@CzarnyOwiec: Ja w ogóle nie rozumiem idei prostestowania pod ambasadą turecką która jest oddalona tyle kilometrów xD Z tego co się orientuję, nie jest to państwowa firma więc codochuja
  • Odpowiedz
  • 0
@erni13 i to jest pewnie silne pokolenie dzisiejszych 50-60 latków co w wojsku byli, a jak upada jedyny zakład w okolicy to nie wiedzą co ze sobą zrobić #pdk
  • Odpowiedz
@erni13 wszystko co złe w Polsce to wina Tuska i Niemców, przecież to oczywiste.
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nawet powódź, przecież po to zalało nas aby Niemców nie zalało
  • Odpowiedz
@erni13: firma turecka ale zarząd Włoski i zamykając polskie fabryki faworyzuje w ten sposób fabryki we Włoszech,
jak to się ma do niemiec to tylko półgłówek solidaruch ci wytłumaczy.
Tak czy inaczej, polski pracownik może pojechać do fabryki we Włoszech i zarobić 2-3x tyle co ma tutaj xD
  • Odpowiedz