Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chcę się przebranżować. Zastanawiam się na SEO, marketingiem, google ADS, ten deseń. Zastanawiam się co muszę zrobić. Czy pójść na studia podyplomowe, zrobić kurs, a może nawet droga samouka w celu zdobywania doświadczenia? Ostatnio trochę poczyniłem pewnych starań w zakresie social mediów i mam dużo wyświetleń. TikTok, instagram, youtube. Często w ofertach pracy związanych z wymienioną przeze mnie branżą wymaga się znajomości tych platform.
Znajomy powiedział, że umiem tworzyć content, znam się na trendach, sztucznej inteligencji, jeśli chodzi o grafikę jestem samoukiem i w czasie studiów dorabiałem tworząc plakaty, banery reklamowe, nawet montowałem wideo i nakładałem efekty, napisy.
Obecnie jestem na stanowisku typowo biurowym i chcę to zmienić. Chciałbym poszerzyć swoje CV i nowe osiągnięcia, bo część umiejętności mam, a część mogę podszkolić. Macie jakieś pomysły?
Z góry dziękuję za każdą radę i sugestię, naprawdę każda porada mi pomoże.

#pracbaza #grafika #seo #korposwiat

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chcę się przebranżować. Zastanawiam się na SE...

źródło: wp9215246

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja w SEO znalazłem się przypadkiem, bo potrzebowałem roboty i wysłałem CV na juniora do jednej agencji i mnie wzięli, akurat praca mocno nastawiona na rozwój była więc podstawy złapałem szybko a potem już samodoskonalenie. Teraz już kilka lat w branży mi stuknęło. Naucz się podstaw i zacznij robotę, bo bez praktyki ciężko załapać w mojej opinii. Złapiesz jedno to i pozostałe rzeczy będą Ci łatwo wchodzić bo to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: najłatwiej po znajomości albo na jakimś stażu się zahaczyć i złapać trochę doświadczenia. Na stanowiska juniorskie jest później masa ogłoszeń
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niczego co wiąże się z marketingiem efektywnościowym nie nauczysz się "na sucho". Wszyscy ci specjaliści albo uczyli się na własnych projektach lub mieli szczęście, bo trafili na staż, gdzie uczyli się od zera albo ktoś im zaproponował zmianę stanowiska w pracy.

Załóżmy, że chciałbyś iśc w kierunku Google Ads. Zrób kurs i certyfikat od Google - zawsze da ci to przewagę wśród reszty żółtodziobów. Szukaj staży lub posad juniorskich,
  • Odpowiedz
To co opisane, stwórz sobie projekt zgdony np z Twoimi zainteresowaniami i próbuj go rozwijać. Wymusi to ciągłe poznawanie nowych rzeczy, wdrażanie, testowanie itp.

Równolegle staż, czy jakieś stanowisko juniorskie.
  • Odpowiedz