Wpis z mikrobloga

Dlaczego miałbym nie chcec bk 0% mam 25 lat i chce kupić sobie wkoncu kawalerkę, wytlumaczycie mi to pisowskie trolle? Jestem ciekaw bo dla mnie z tego co widzę to mega big win. Jedyne co to kolejni będą mieli trudniej i drożej ale mnie to g obchodzi, taki jest świat oni też dostaną swoje bk-5% #bk0 #mieszkanie #inwestycje #kredythipoteczny #nieruchomosci
ElonMuskKochamCie - Dlaczego miałbym nie chcec bk 0% mam 25 lat i chce kupić sobie wk...

źródło: temp_file6780393394540220585

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElonMuskKochamCie: Wyliczenia oszczędności masz przy założeniu, że ceny nie zmienią się po wprowadzeniu programu. Jak będziesz akurat gotowy z gotówką na wkład własny, zdolnością i wybranym mieszkaniem w momencie wejścia programu, a do tego deweloperzy mając cynk nie podwyższą cen już wcześniej, to może i skorzystasz.
  • Odpowiedz
@ElonMuskKochamCie: Przede wszystkim zyskają na tym właściciele, którzy kupili za gotówkę zanim weszły te wszystkie programy dopłat do kredytów hipotecznych. Ty kupując po zawyżonych cenach jesteś dawcą kapitału, dzięki temu jest płynność na rynku i ceny mieszkań nie spadają. Gdyby nie kredyt 2%, wakacje kredytowe i wysokie marże deweloperów ceny mieszkań spadłyby o kilkanaście procent, ponadto stopy procentowe byłyby niższe, dzięki temu kredyt byłby tańszy dla wszystkich.
  • Odpowiedz