Aktywne Wpisy
fiolkins +171
8 lat temu byłem w swoim najgorszym ciągu alkoholowym. Przez #alkoholizm nie miałem żadnej nadzieji. Dziś widziałem wschód słońca na Rodos a za dwa miesiące minie osiem lat od kiedy nie pije. Może będzie przynajmniej jedna osoba która to przeczyta i pomyśli że za 8 lat też chce zobaczyć wschód słońca
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
lubie-sernik +23
Nie wiem czy ktoś może kojarzy jak wrzucałem w sobotę na nocnej zdjęcia z klubu.
Wyjście do klubu kosztowało mnie prawie 8000 złotych. Biorę leki i nie powinienem pić, wypiłem dużo i mnie okradli.
I nic z tym nie zrobię bo nawet nic nie pamiętam. Jeszcze w ryja dostałem, nie wiem gdzie i od kogo i dlaczego.
W każdym razie nie pije już alko w p---u
Wyjście do klubu kosztowało mnie prawie 8000 złotych. Biorę leki i nie powinienem pić, wypiłem dużo i mnie okradli.
I nic z tym nie zrobię bo nawet nic nie pamiętam. Jeszcze w ryja dostałem, nie wiem gdzie i od kogo i dlaczego.
W każdym razie nie pije już alko w p---u

Dosyć powszechne jest przekonanie że obecne pokolenie nie ma szans osiągnąć dobrobytu poprzednich i jest to kwestia globalna. Głównie chodzi oczywiście o nieruchomości które stały się gigantycznym transferem zasobów od młodych do starszych pokoleń.
Można ulec złudzeniu że teraz młodzi mają zajebiście i tyle możliwości ale rzeczywistość jest brutalna gdy dotyczy czegoś innego niż wyjechać na wakacje czy kupić sobie iPhone
https://www.forbes.com/sites/nigelwilson/2021/12/23/millennials-and-housing-part-4-mind-the-gap-intergenerational-housing-wars/
Po prostu kiedyś wystarczyły chęci, a prawo sprzyjało prowadzeniu biznesu.
Teraz jak nie masz wydeptanych ścieżek, znajomości i kapitału to o własny biznes ciężko
prawie cały mój rocznik wyjechał do Londynu, bo tutaj nie mieli szans na nic.
I co z tego? 10 lat później pewnie każdy miał już swoją nieruchomość i to nie 30 m pod miastem.
to uczucie
@quizonmyface: spędziła w więzieniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Naucz się fachu, polecam zostać elektrykiem, PLCkiem, robotykiem. Wyjazdy w delegacjach, premie itd. Na start wyciągniesz 8k, po kilku latach doświadczenia 20k. Po 10latach, będziesz mieć 30k PLN.
Rusz dupę, póki jest ssanie na rynku.
Komentarz usunięty przez autora
Bo tak jest. Dziedzice majątku spekulantów i grabieżców robią absolutnie wszystko by nie doszło do oddolnej rewolucji czy resetu. Polaryzują społeczeństwa, korumpują polityków, szczują na mniejszości, monopolizują krqjowe rynki, zniewalają egzystencjonalnie klasę średnią i robotniczą, a nawet finansują konflikty zbrojne jak trzeba. Ich kapitał w większości niczemu praktycznemu nie służy poza gromadzeniem się kosztem innych.