Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#remont #mieszkanie

Ile farby kupic na mieszkanie 40m2 wg was? Myslalem ze na raz pomaluje i 10litrow wystarczy ale jak czytam opinie o farbach to ludzie na 3-4 razy maluja xddd kupowac 20litrow od razu?
Swoja droga czy sufity rowniez malowac? Sa czyste, ogolnie mieszkanie bylo malowane dwa lata temu ale sciany przez poprzedniego wlasciciela ze zwierzetami stan kytyczny. Myslalem zeby tylko sciany przeleciec ale nie wiem czy sufit nie bedzie sie odznaczal wtedy.
Bede zamawial z dostawa dlatego pytam, bo nie jestem mobilny.
Przy okazji macie do polecenia jakas farbe biala?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to już Twój drugi post na ten temat i widać że nie masz pojęcia o temacie więc obejrzyj filmiki na YT bo już widzę że chcesz malować brudną ścianę bez przygotowania i ta farba Ci odleci.

Ile farby kupic na mieszkanie 40m2 wg was?

@mirko_anonim: tyle ile napisali
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może 1 warstwa wystarczy w niektórych przypadkach, ale przyjąłbym 2x.
3/4x to chyba jak trzeba zamalować jaskrawą farbę czymś jasnym, ale ogólnie to bez przesady 2 warstwy powinny być git.
wszystko będziesz widział po malowaniu jak się prezentuje. Za dużo też farby nie ma co kupować, bo nie ma co z tym potem zrobić, a dokupić zawsze można (cyknij se fote koloru i producenta żebyś nie zapomniał). jak już
  • Odpowiedz
@charlie1919: po jego pytaniach (to już drugi jego wpis) mam wrażenie że pomaluje połowę ściany jedną farbą, resztę drugą farbą i będzie miał ścianę w dwóch odcieniach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @TomSz oho, pan elektroda się zesrał. Wyobraź sobie ze bede malowal pierwszy raz i wole dopytac niz zrobic zle. Na youtube nie odpowiedza czy sufity tez malowac i ile farby zakupic. Dzieki mirkom juz wiem ze musze pomalowac sufity i kupic 20l farby. Je6any pan maruda
@Felixu_enjoyer @charlie1919 dziekuje, juz wszystko wiem

• Odpowiedz
@mirko_anonim: ja dom 250m remontuje po całości na podstawie youtube więc kitów nie wciskaj że na YT nie ma xD szczególnie że o samym malowaniu oglądałem z 2h filmów. problem jest taki że ty nie wiesz nawet o co pytać, a co dopiero 'wszystko wiedzieć'.

no i gdybyś czasem posłuchał 1:1 co @charlie1919 napisał to mógłbyś właśnie mieć źle pomalowaną ścianę bo nawet identyczne farby kupione w tym samym
  • Odpowiedz