Wpis z mikrobloga

@przemytni-azbestu: dziwisz się, że ludzie się martwią i nie ufają oficjalnym komunikatom? Wg tych oficjalnych informacji w 1997 też miało być ok.

Co innego, jak się ma dobytek warty 2.5 zł jak ty, to ma się wszystko w dupie.
  • Odpowiedz
@przemytni-azbestu: no fajnie sie napinać zza klawiatury z bezpiecznego miejsca. Centrum raczej nie zaleje, ale już podmywa przedmieścia i okoliczne wioski. Jak oglądasz zdjęcia i filmy z tego, co się działo w Kłodzku i w Nysie i wiesz, że fala ma przyjść do twojego miasta za kilka dni, a informacje w internecie bywają bardzo sprzeczne to uwierz mi, że nie wszystkim jest do śmiechu.
  • Odpowiedz
@pekak: Tylko wiesz, że Kłodzko leży w kotlinie, a Nysa ma całe jezioro nad głową? Położenie tych miast jest tragiczne wręcz. Wszystkie miejscowości, które najbardziej ucierpiały leżą przy Nysie Kłodzkiej. Na Odrze jest jak na razie spokój i nic nie zapowiada dramatu, a to ona stanowi większość wody, która przepływa przez wrocław.

A wiosek oczywiście bardzo szkoda, moje posty tyczą się wrocławiaków z latte, siedzących w wynajmowanym mieszkaniu na 10
  • Odpowiedz
@b0dyload: Pamiętam powódź z 97 więc koleżko nie trafiłeś. Ja tylko szydzę z kociokwiku progresywnych wrocławian co drugi post, którzy oczekują kataklizmu, którego nie będzie. Siedzą tacy w wynajmowanym mieszkaniu na 10 piętrze i sieją ferment popijając latte na sojowym ze starbunia.
  • Odpowiedz