Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym nauczyć się naprawiać rowery i w przyszłości dorabiać sobie w ten sposób. Niestety nie mam warunków w domu do napraw. Myślałem żeby pochodzić do lokalnych warsztatów i popytać czy nie potrzebują pomocy za darmo w zamian za naukę. Myślicie że się skompromituję?
#rower #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim najlepiej uczyć się na własnych. Kup szrota, oglądaj filmiki na Youtube, wyremontuj go, sprzedaj, może coś zarobisz. Mi wszystkie narzędzia zwróciły się po gruntownym remoncie marketowego roweru po dwóch zimach jazdy. Zestaw na start w stylu tych z Bikehand + narzędzia takienjakobcinaczki do linek i pancerzy, klucz do supportu itp. (kosztują tyle co jednorazowa usługa w serwisie). Jakieś wybijaki do misek sterowych robiłem sam i tak się to kręci.
  • Odpowiedz
Kto wgl rowera oddaje do naprawy i po co?

@bArrek: jakby sam naprawiam swój samochód. Takie rzeczy jak olej, świece, czujniki, elektronika, układy chłodzenia, modyfikacje to robię sam, bo lubię i się tym pasjonuje, nie robię rzeczy do których nie mam maszyn jak nabijanie klimatyzacji czy wyważanie kół. Natomiast większość jeździ do mechanika

Jak mi się coś zepsuje w rowerze, to daje do serwisu a nie bawię się czymś co
  • Odpowiedz