Wpis z mikrobloga

@KartaJoker: Czyściec nie ma sensu, cierpienie tutaj jest całkowicie bezinteresowne. Jaki sens ma cierpienie, jako kara, jeśli nie wie za co się cierpi, dlaczego, co złego się uczyniło. To bez sensu. Cierpią ludzie, noworodki umierają, zwierzęta i sama natura w sobie generują niewyobrażalne ilości cierpienia. Podobnie dobzi ludzie kończą zwykle gorzej niż źli, ten świat promuje zło. Ludzie tutaj poddawani cierpieniu zatracają swoją dobrą cząstkę i sami stają się źli,
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre @Matfju życie ma piękne momenty ale to tylko ulotne chwile które szybko przemijają. Jedyne co z nich nam zostało to wspomnienia. Życie przeciętnego szaraka na tym łez padole jest zazwyczaj w najlepszym wypadku nudne, a w najgorszym - pełne cierpienia. Ehh
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre: W losowych momentach potrafi mnie złapać taka myśl np. leżę sobie wygodnie w łóżeczku i oglądam coś na yt, a w tym samym momencie ktoś na świecie jest mordowany, gwałcony, przetrzymywany gdzieś w piwnicy itp. Bardzo staram się doceniać to co mam.

Zawsze mogłem urodzić się gdzieś w dzikiej Azji i dymać za parę dolarów dziennie w kołchozie, gdzie nigdy nie słyszano o BHP czy prawach pracownika.
  • Odpowiedz
@kinkykylie wiadomo. Polska nie jest wcale takim złym krajem do życia, ale wciąż mamy swoje problemy i nie należy ich lekceważyć tylko dlatego że w Afryce mają gorzej
  • Odpowiedz