@slkt myślę że prawo własności zarówno ziemi jak i majątku prywatnego powinno być respektowane i to że ty sobie nie kupiłeś mieszkania to o-------l się od innych. Jeśli chcesz zwiększyć podaż to po pierwsze uwolnij grunty które są w posiadaniu miasta. Po drugie zrób atrakcyjniejsze warunki lokacji kapitału w innych aktywach tj. zniesienie belki. Po trzecie zacznij tworzyć firmy na wsiach to nie będzie trzeba mieszkać w mieście, wystarczy obniżyć tam
@XpedobearX no to zobacz że wynajem 2pok w Wwa to też około 4k i w górę, chyba że trafisz turbo ofertę i znajdziesz za 3k plus oplaty. Wynajem powinien być znacznie tańszy w stosunku do kredytu.
@wykopanywykopek: No niezbyt, bo dlaczego? To rata kredytu na 30 lat. Wszystko w wynajmie jest droższe niż długofalowy zakup własny. Owszem, spłacanie komuś hipoteki jest patologią.
no tak mamy kapitalizm więc rozjebmy wszystkie regulacje bo jakiś idiota na wykopie uznał, że to wynika z definicji.
@szybki_zuk: Idiota nie rozumie tekstu pisanego i nie potrafi prowadzić kulturalnej rozmowy. Skoro kapitalizm jest problemem, to nie załatwisz tego problemu samym uregulowaniem jednej czy drugiej rzeczy. Żegnam.
@Pan_od_Internetu: idiota myśli, że napisze, że coś wynika z definicji więc ma rację xD Idiota myśli, że może zarzucić komuś nierozumienie tekstu pisanego i... samemu wykazać się tym w tej samej wiadomości xD Nigdzie nie napisałem, że to kapitalizm jest problemem (chociaż może to być prawda) tylko, że idiotyczny jest sprzeciw wobec regulacjom, bo... bo tak xD Zegnam leszczu
@szybki_zuk: Idiota nie rozumie tekstu pisanego i nie potrafi prowadzić kulturalnej rozmowy.
Skoro kapitalizm jest problemem, to nie załatwisz tego problemu samym uregulowaniem jednej czy drugiej rzeczy.
Żegnam.
Idiota myśli, że może zarzucić komuś nierozumienie tekstu pisanego i... samemu wykazać się tym w tej samej wiadomości xD Nigdzie nie napisałem, że to kapitalizm jest problemem (chociaż może to być prawda) tylko, że idiotyczny jest sprzeciw wobec regulacjom, bo... bo tak xD
Zegnam leszczu