Aktywne Wpisy
rolnik_wykopowy +150
Ketoprofen +4
Ile razy bym nie próbowała, to nigdy nie pogodzę się z tym, że nie jestem ładna. Po prostu.
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic
*dodaję wpis ponownie, bo zgubiłem kod. Uzupełniam o odpowiedzi na Wasze pytania:
Wpis anonimowy bo brak konta.
Mamy z żoną roczne dziecko. Naszym planem jest zabezpieczenie go na przyszłość - chcielibyśmy aby syn miał mieszkanie jak dorośnie.
Czy myślicie, że lepiej wziąć teraz kredyt i spłacać z wynajmu, czy pakować pieniądze w obligacje np? Mamy ok. 150 000 gotówki na ten cel, mieszkanie za jakieś 550 000 myśleliśmy i zastanawiamy się, czy kredyt i wynajmować mieszkanie na ten moment aby pomogło się spłacać, czy odkładać i wyjąc z obligacji kiedyś.
Mieszkanie miałoby być w Warszawie, z górną granicą w okolicach 700 000, kawalerka lub 2 pokoje. Jeśli syn nie będzie chciał tam studiować/mieszkać, zakładamy dość łatwą sprzedaż i zakup tam, gdzie będzie wtedy chciał.
Ile można w ogóle dostać za wynajem np. na takim Bemowie kawalerki/dwóch pokoi?
Planujemy kredyt zamknąć w jakieś 5 lat, przeliczyłem ponownie kasę i na dzisiaj to by było ok. 250 000 gotówki, mieszkanie kupowane ewentualnie w przyszłym roku okolice marca, więc będzie ze 300 000 na start.
Ma to sens czy lepiej jednak ETFy/obligacje?
#nieruchomosci #oszczednosci #oszczedzanie #inwestowanie #mieszkanie #wynajem #rodzina
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Masz pieniądze to pakuj je w prawdziwe inwestycje, a nie pasożytowanie na społeczeństwie poprzez wynajem.
@DostojnyFutrzak czyli jak w tym przypadku?
@meehow69:
ETFy na cały świat (65% to i tak USA xd) albo tylko na