Wpis z mikrobloga

@Czmiel_: Nauka mówi, że tak :) ja ze swoich doświadczeń powiem ci, że jak naprawdę ćwiczyłem to jedyne co naprawdę mogłem o tym powiedzieć to, że jak d-------m to przy BCAA byłem mnie obolały. Ale to to może jakieś placebo. Ale od strony naukowej to raczej to tak.
  • Odpowiedz
  • 1
@JonaszSynGrazyny: Właśnie trochę nie kumam, dlaczego te trzy aminokwasy, z leucyną na czele, mają mieć jakieś magiczne właściwości. Skoro dobijam na luzie ponad 200g białka z różnych źródeł, to tych aminokwasów i tak mam pod korek. Z drugiej strony dostałem próbki od Olimpa i nawet dobre to... ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Czmiel_: oczywiście, że ww. suplementy działają, ale przy typowym treningu na siłowni i trzymaniu spożycia białka na wysokim poziomie raczej są zbędne. Co innego przy treningu wytrzymałościowym, gdzie ich spożywanie okołowysiłkowo może np. opóźnić zmęczenie.
  • Odpowiedz
@Czmiel_: już tutaj koledzy wyjaśnili. A temat zamknął @Damian_TS . Nie ma sensu skupianie się na konkretnych aminokwasach, jak z odżywką białkową można dostarczyć cały przekrój aminokwasów.
  • Odpowiedz