Wpis z mikrobloga

@typ53B:
Szykany to najlepsze spowalniacze! Zarówno na rowery, jak i samochody.
Widywałem takie coś, tylko betonowe, w wioskach na południu Francji. Auto albo zwolni i minie na spokojnie, albo kierowca zginie :)

W tym filmie, jak widać, też zadziałało jak powinno.
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@23kulpamens Jak ktoś jest niewidomy, albo niepełnosprytny i nie da rady zwolnić i zmieścić się między nimi to mi go nie żal.
Oczywiście, że są szykany dla samochodów w terenie zabudowanym, w niektórych miejscowościach przed każdym pdp.
  • Odpowiedz
Jak ktoś jest niewidomy, albo niepełnosprytny i nie da rady zwolnić i zmieścić się między nimi to mi go nie żal.

@typ53B: nie ma to jak bronić złego rozwiązania tylko dlatego że się kogoś nie lubi xd
  • Odpowiedz
@typ53B: te barierki poprzeczne są zaraz za zakrętem i są słabo widoczne, tam gdzie są szykany dla samochodów, obowiązują ograniczenia prędkości, są dodatkowe oznaczenia i odległości między przeszkodami są nieporównywalnie większe, nawet biorąc pod uwagę różnice w proporcjach, reszty nawet nie komentuję
  • Odpowiedz
@typ53B: Pedalarze już piana na pyskach a fakt jest taki że barierki są k---a żółte a między nimi są tam ~ 2 metry odstępu (stoi typ i leży jego rower) na luzie się dwa rowery wyminą tylko trzeba z---------ć troszkę mniej niż 35km/h na cienkim kole. Bez nich typ wjechałby na drogę bez pobocza na pełnej i w sumie pokazały po co są potrzebne. Nawet widać że się specjalnie oglądał
  • Odpowiedz
M0tł0ch to by chciał całe życie spowolnić. Na autostradzie poustawiać śpiących policjantów najlepiej.

@Aokx: W Jordanii na autostradach są poustawiani "śpiący policjanci", ale to jest dziwny kraj.

@NoblePhantasm Jedynymi którzy toczą pianę z pyska jesteś Ty i @typ53B
  • Odpowiedz
@typ53B: Taka jakość nagrania, że niewiele widać, ale wygląda klasycznie, po polsku - kończymy ścieżkę rowerową w czarnej życi, bo nie potrafiliśmy dogadać się z gminą obok i w sumie to nie nasz problem. A potem kierowcy wkurzeni, że pedalarze na drogach, a pedalarze wkurzeni, że blachosmrodziarze ich mijają na żyletkę.
  • Odpowiedz