Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chce pojechać sobie pierwszy raz na #wakacje . Wybrałem miasto i szukam noclegu. Patrzyłem #booking i ceny są dziwnie tanie. Jak zadzwoniłem do tego samego #hotel to cena była prawie 2x wyższa. Jak zapytałem o co chodzi i czemu u pośrednika (który pewnie musi zarobić) jest prawie 2x taniej to kazali rezerwować tam i nie potrafili wyjaśnić czemu tak. Czy to jest jakiś scam? Ukryte dodatkowe koszty?
Druga sprawa to "apartamenty". To nie są raczej hotele tylko mieszkania. Czy to legitne czy może się trafić scam? Ktoś to weryfikuje? Jak wygląda przekazanie kluczy? Czy nikt mnie nie okradnie w takim miejscu?
Możecie napisać na co patrzeć, na co uważać i tak dalej. Chętnie bym wgl zrezygnował z tego bookingu ale no jest 2x tyle jak dzwoniłem...
Jak coś to planuje #wroclaw w przyszłym tygodniu
#podroze

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zazwyczaj w mieszkaniach jest skrytka na drzwiach z kluczami do której dostajesz kod, ewentualnie jest gdzieś na ścianie w korytarzu, ja zawsze biorę mieszkania i jeszcze nigdy nikt mnie nie okradl ani się nie nacięłam, z bookingiem dodatkowo masz kody zniżkowe im więcej wynajmujesz i ogólnie jest większe bezpieczeństwo, bo jeśli z jakiegoś powodu anulują Ci nocleg to booking szybko załatwią Ci gdzieś indziej bez dodatkowych kosztów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Chętnie bym wgl zrezygnował z tego bookingu ale no jest 2x tyle jak dzwoniłem...

Dalej będzie miło, ale teraz będę niemiły... głupi jesteś, czy jak? Masz portal, który kryje Ci dupę w razie problemów, jest taniej, masz bezpieczne płatności, zbiór opinii, wygodną wyszukiwarkę i jeszcze robisz z tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kishibashi: Sorki ale nie korzystałem z tego portalu, o jego istnieniu wiem od paru dni, mam 19 lat. Nie wszystko jest dla mnie takie oczywiste jak dla innych.
Tak, cena na telefon jest wyższa o prawie 50% w Ibisie. Jak zmienię termin wyjazdu na taki który łapie weekend to różnica się zmniejsza.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: ceny są dynamiczne i zależne od dat, ale jeśli chcesz mieć najlepszą cenę to ściągnij apkę accor i załóż tam konto. Cena powinna być lepsza niż na bookingu (accor to sieć hoteli do której należy ibis, globalna, więc też całkiem bezpieczna).
  • Odpowiedz